Halloween III – pahuuden yö

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Halloween III – pahuuden yö
Halloween III: Season of the Witch
Halloween3.jpg
Ohjaaja Tommy Lee Wallace
Käsikirjoittaja Tommy Lee Wallace
Tuottaja John Carpenter
Debra Hill
Säveltäjä John Carpenter
Alan Howarth
Kuvaaja Dean Cundey
Leikkaaja Millie Moore
Pääosat Tom Atkins
Stacey Nelkin
Dan O'Herlihy
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Studios
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 22. lokakuuta 1982
Suomen lippu 6. tammikuuta 1984
Kesto 89 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti $2 500 000
Edeltäjä Halloween 2 – Tappajan paluu
Seuraaja Halloween 4: The Return of Michael Myers
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Halloween III – pahuuden yö (Halloween III: Season of the Witch) on kauhuelokuva vuodelta 1982 ja Halloween-sarjan kolmas osa. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Tommy Lee Wallace.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva on sarjan ainoa elokuva, jonka juoni ei liity sarjamurhaaja Michael Myersiin, kuten myöskään muihin hahmoihin tai Haddonfield-kaupunkiin. Tässä elokuvassa tohtori Daniel 'Dan' Challis joutuu tekemisiin omituisen, tapauksen kanssa, kun hänen sairaalaansa tuodaan loukkaantunut mies, joka tapetaan raa'asti ja tappaja sytyttää itsensä palamaan. Kuolleen miehen tytär Ellie Grimbridge ryhtyy Challisin kanssa tutkimaan tapausta, kun mieheltä löytyy Silver Shamrock-yhtiön valmistama halloween-naamari, ja heidän matkansa vie kohti idyllistä Santa Miraa, jossa Silver Shamrock-yhtiö kehittelee jotakin kammottavaa tulevaa pyhäinpäivää ja sitä juhlivia lapsia varten. Pian käy ilmi, että yhtiön suunnittelemat Halloween-naamarit ovat tappavia jos niiden ylläpitäjä tuijottaa televisiosta yhtiön ohjelmaa. Daniel yrittää estää toimia, mutta jää kiinni ja hänellekin puetaan ylle naamari ja hänet laitetaan television eteen. Hän onnistuu kuitenkin pakenemaan ja tuhoamaan tehtaan hänen uuden tyttöystävän avulla joka tosin paljastuu tämän jälkeen robotiksi ja uhkaa tappaa Danielin. Daniel pääsee karkuun huoltoasemalle missä on alkamaisillaan ohjelma ja lapsia saapuu taloon. Elokuva loppuu juuri ennen kuin naamarit alkavat vaikuttaa ja siihen kun Daniel huutaa puhelimeen televisioyhtiölle ``PYSÄYTTÄKÄÄ SE!!!!!!!´´. Elokuva jättää kuvan, että pahuus voittaa ja kaikki yhdysvaltojen lapset menehtyvät.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Poikkeus elokuvasarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syy siihen, miksi Halloween III poikkeaa aiemmista osista, johtuu siitä, että ensimmäisen osan ohjannut ja sekä ensimmäisen että myös toisen käsikirjoittanut John Carpenter oli kyllästynyt tekemään Michael Myersista elokuvia. Sen sijaan hänellä oli alun perin suunnitelmana tehdä vain elokuvasarjaa aiheena "pyhäinpäivä" ja että Halloween III olisi yksi halloween-aiheiseen liittyvistä erillisitä tarinoista.

Elokuva sai todella huonoja arvosteluja poikkeevuudestaan aiempiin osiin juoneltaan, joten Carpenterin ideasta luovuttiin ja jo vuonna 1988 tehtiin neljäs Halloween-elokuva, joka palautti Michael Myersin takaisin.

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.