Hallinnon tietotekniikkakeskus

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hallinnon tietotekniikkakeskus
Perustettu 2008
Tehtävä Tietojärjestelmien ylläpito- ja asiantuntijapalvelut sisäministeriölle ja muulle valtionhallinnolle[1]
Ministeriö Sisäministeriö
Päämaja Rovaniemi
Työntekijöitä 447 (2013)[1]
Vuosibudjetti 56,6 miljoonaa € (2013)[1]
Pääjohtaja Ilkka Haataja[1]

Hallinnon tietotekniikkakeskus (HALTIK tai Haltik) perustettiin 1. maaliskuuta 2008. HALTIK on valtion virasto, jonka tehtävät on määrätty valtioneuvoston asetuksella. Tietotekniikkakeskuksen tehtävänä on tuottaa sisäasiainministeriön hallinnonalalla tietoteknisiä peruspalveluita, tietotekniikkaan liittyviä asiantuntijapalveluita sekä turvaklusteri-palveluja tilaaja-tuottaja -periaatteella. Keskus tuottaa palveluita myös muille valtion virastoille ja laitoksille palvelusopimusten perusteella. Tietotekniikkakeskuksella ei ole valtion budjettitalouden ulkopuolisia asiakkaita.

HALTIK perustettiin Poliisin tietohallintokeskuksen tilalle 1.3.2008. Sen pääsijantipaikka on Rovaniemi. HALTIKin johtajana toimii Ilkka Haataja. HALTIKin henkilöstömäärä on noin 450, joista viraston päätoimipaikassa Rovaniemellä noin 200. Poliisin tietohallintokeskusta perustettaessa lähes kaikki virat jouduttiin laittamaan uudelleen hakuun, koska merkittävä osa henkilöstöstä ei halunnut muuttaa Rovaniemelle.

Toimitilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HALTIK toimi yli neljä vuotta tilapäisissä toimitiloissa. Keskukselle päätettiin rakentaa uudet toimitilat Rovaniemen 14. kaupunginosan Pöyliönvaaran Ojanperälle. Suunnitelmien mukaan Haltikin toimitilat ovat suuruudeltaan noin 6 800 neliötä, ja niiden oli tarkoitus valmistua 1.11.2011 mennessä rakennustöiden alettua keväällä 2009. Peruskivi muurattiin lokakuussa 2010. Lopulta uudet toimitilat saivat nimen Isomus (tarkoittaa isoa kultahippua) ja sen vihkiäisiä vietettiin 13.3.2012.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Hallinnon tietotekniikkakeskus HALTIK (PDF) HALTIK. Viitattu 8.2.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]