HUMAK Nurmijärvi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

HUMAK Nurmijärvi on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kiljavan opistolla Nurmijärvellä sijaitseva kampus. Se on HUMAKin kampuksista suurin. Kampuksella voi opiskella kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelmassa yhteisöpedagogiksi (210 op). Aloituspaikkoja vuonna 2010 oli 47. Ensisijaisia hakijoita oli 122 ja yhteensä 310.

Hakeminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nurmijärven kampuksella järjestetään sekä nuorten että aikuisten koulutusta. Aikuisten koulutus vaatii alan tuntemusta ja osaamista. Pääsykokeen kirjallisessa osuudessa testataan ennalta annetun aineiston tuntemusta sekä englannin että ruotsin kielen taitoa. Tämän lisäksi pääsykokeet sisältävät haastattelu- ja ryhmäosuuden.

Opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelu kestää keskimäärin 3,5 vuotta. Opetus koostuu kontakti- sekä verkko-opetuksesta, opintokäynneistä, ryhmätöistä ja itsenäisestä opiskelusta. Myös harjoittelut kerryttävät opintopisteitä. 210 opintopistettä koostuu HUMAKin yhteisistä opinnoista (10 op), yhteisöpedagogin yhteisistä opinnoista (70 op), yhteisöpedagogin ammatillisista opinnoista (30 op), ammatillisista suuntautumisopinnoista (40 op), vapaasti valittavista opinnoista (20 op) ja opinnäytetyöstä ja siihen liittyvistä opinnoista (30 op).

Ympäristö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiljavan opisto sijaitsee luonnonkauniilla alueella noin 46 km päässä Helsingistä ja noin 21 km päässä Hyvinkäältä, Sääksjärven rannalla. Lähin kauppa sijaitsee noin 5 km päässä, mutta opistollakin on mahdollisuus pieniin ostoksiin. Ympäristö tarjoaa hyvät puitteet liikkumiselle. Opistolla on kaksi saunaa (rannasta ja sisältä), uima-allas, kuntosali, tenniskenttä, merkittyjä lenkkipolkuja ja talvella latuja. Alueella on myös frisbeegolfrata.

Opiskelijaelämää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nurmijärven kampuksella opiskelijat voivat asua Kiljavan opiston asuntolassa. Huoneita on rajoitettu määrä. Suurin osa opiskelijoista asuu kuitenkin muualla metropolialueella. Kampus sijaitsee hyvien bussiyhteyksien päässä alueen suurista keskuksista (esimerkiksi pk-seutu ja Hyvinkää). Opiskelijat suosivat kuitenkin myös kimppakyytejä.

Tutorit järjestävät ympäri vuoden erilaisia tapahtumia, kuten fuksiaiset syksyllä ja Lumirieha alkukeväästä. Myös muut opiskelijat pääsevät osallistumaan tapahtumien järjestämiseen, kuten Kampuspäivään ja Puurojuhlaan.

Muiden liikuntamahdollisuuksien lisäksi liikuntasali on varattu opiskelijoille kerran viikossa pariksi tunniksi. Silloin on mahdollisuus pelata joukkuelajeja. Lisäksi Kiljavan opisto tarjoaa aktiviteetteja opiston käyttäjille. Aulabaarissa voi laulaa karaokea ja uudessa auditoriossa näytetään elokuvia.

Kiljavan opisto järjestää opiskelijoille Kelan ateriatuetun lounaan koulupäivän aikana opiston ruokalassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]