Gustavo López

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Gustavo Adrián Pablo López (s. 13. huhtikuuta 1973, Valentín Alsina, Argentiina) on argentiinalainen jalkapalloilija, joka edustaa espanjalaista Celta Vigoa. 174 senttimetriä pitkän Lópezin pelipaikka on hyökkääjä. Hänellä on myös Espanjan kansalaisuus.

Lópezin ammattilaisura alkoi kaudella 1991/92 Independienten joukkueessa. Hän edusti seuraa neljä kautta, kunnes siirtyi kaudella 1995/96 Real Zaragozaan. Ensimmäinen visiitti Eurooppaan jäi puolen kauden mittaiseksi, ja López palasi pian takaisin Independienteen. Kuitenkin jo seuraavaksi kaudeksi hän siirtyi uudestaan Zaragozaan, ja tällä kertaa hän viihtyi aragonialaisseurassa kolmen kauden verran, kunnes siirtyi nykyiseen seuraansa vuonna 1999. Tällä hetkellä López pelaa Celtassa jo kahdeksatta kauttaan.

Argentiinan maajoukkueessa López debytoi joulukuussa 1994 Romaniaa vastaan pelatussa ottelussa. Ensimmäiset ja toistaiseksi ainoat MM-kisansa López koki Japanissa ja Etelä-Koreassa 2002. Yhteensä 35 maaottelua pelannut ja niissä neljä maalia tehnyt López oli mukana Atlantan olympialaisissa 1996, jossa Argentiinan joukkue voitti hopeaa.

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.