Gus Kenworthy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Gus Kenworthy vuonna 2018.
Gus Kenworthy vuonna 2018.
Maa:  Yhdysvallat
Miesten freestylehiihto
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Sotši 2014 slopestyle
MM-kilpailut
Hopeaa Hopeaa Sierra Nevada 2017 slopestyle
X Games
Pronssia Pronssia Tignes 2013 slopestyle

Augustus Richard "Gus" Kenworthy (s. 1. lokakuuta 1991 Chelmsford, Essex, Iso-Britannia) on brittiläissyntyinen yhdysvaltalainen freestylehiihtäjä ja olympiamitalisti. 178 senttimetriä pitkä ja 77 kilogrammaa painava Kenworthy kilpailee slopestylessä ja half-pipessä[1].

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenworthy saavutti olympiahopeaa slopestylestä vuoden 2014 talviolympialaisista Sotšista[1]. MM-kilpailuihin hän on osallistunut kahdesti, parhaana tuloksenaan kuudes sija vuoden 2013 MM-kilpailuiden slopestylestä[2]. Vuonna 2013 Kenworthy saavutti pronssia X Gamesin slopestylestä Tignesistä.

Freestylehiihdon maailmancupissa Kenworthy debytoi joulukuussa 2011[2]. Hän on saavuttanut yhden osakilpailuvoiton, helmikuussa 2015 Park Cityn half-pipestä[2]. Palkintokorokesijoituksia Kenworthyllä on maailmancupista yhteensä neljä[2]. Hän sijoittui half-pipen maailmancupin kokonaispisteissä toiseksi kaudella 2014–2015[2].

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenworthy on syntynyt Chelmsfordissa, Isossa-Britanniassa. Hänen äitinsä on kotoisin Isosta-Britannista ja isänsä Yhdysvalloista, jota Kenworthy päätti edustaa.

Vuoden 2014 talviolympialaisten aikaan Kenworthy löysi Sotšin olympiakylästä neljän kodittoman koiranpennun pentueen[3]. Kenworthy adoptoi pennut ja niiden emon ja otti ne kisojen jälkeen mukaansa kotiin Yhdysvaltoihin[3]. Tapaus sai paljon mediahuomiota.

Lokakuussa 2015 Kenworthy kertoi olevansa homoseksuaali. Hän on ensimmäinen julkisesti homoseksuaali freestylehiihtäjä.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.