Guess

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Guess
Yritysmuoto pörssiyhtiö
Osake NYSE: GES
ISIN US4016171054
Perustettu 1981
Perustaja Armand, Georges, Maurice & Paul Marciano
Toimitusjohtaja Maurice & Paul Marciano
Puheenjohtaja Maurice & Paul Marciano
Kotipaikka Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Toimiala muoti
Tuotteet vaatteet, kellot, korut, hajuvedet
Liikevaihto Nousua 1,19 mrd. $ (2006) [1]
Nettotulos Nousua 123,2 milj. $ (2006)
Henkilöstö 8 800 (2006)
Kotisivu www.guess.com

Guess (virallinen nimi Guess?, Inc., tuotteissa usein kirjoitettu muotoon GUESS?) on yhdysvaltalainen vaatealan yritys. Sen perustivat marokkolaissyntyiset Yhdysvaltoihin muuttaneet Marcianon veljekset Los Angelesissa vuonna 1981. Guessin tuotteisiin kuuluu vaatteiden ohella myös kelloja ja koruja. Yrityksellä on myös Marciano-vaatemerkki.

Guess tunnetaan erityisesti seksuaalisista mainoskampanjoistaan, joissa on käytetty muun muassa mustavalkoisia valokuvia tunnetuista malleista ja näyttelijöistä, kuten Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Adriana Lima, Drew Barrymore, Anna Nicole Smith, Paris Hilton ja Jordan.

Yrityksen alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ouarzazatessa syntyneet Marcianon veljekset muuttivat Kaliforniaan vuonna 1977 ja perustivat Guessin vuonna 1981 Jordache-vaateyrityksen omistaneen Nakashin perheen taloudellisen tuen avulla. Yrityksen ensimmäinen tuote oli ”Marilyn”-nimiset farkut (malli #1015). Tavaratalot ja muotikriitikot suhtautuivat vastahakoisesti uusiin kivipestyihin farkkuihin, mutta kun Bloomingdale’s-tavaratalo suostui ottamaan myyntiin kaksi tusinaa paria housuja palveluksena veljeksille, farkut myytiin nopeasti loppuun.

Guessin mainoskampanjat aloitettiin vuonna 1982, ja vuonna 1985 mainoksiin tuli mukaan yrityksen tavaramerkiksi noussut mustavalkoisuus. Mainokset ovat voittaneet lukuisia Clio-palkintoja. Niissä on ollut mukana useita laajalti tunnettuja supermalleja, joista monet nousivat kuuluisuuteen juuri mainoskampanjoiden kautta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Company Financials nasdaq.com

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.