Gordon MacRae

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gordon MacRae elokuvan Teetä kahdelle esittelyvideolta.

Albert Gordon MacRae (12. maaliskuuta 192124. tammikuuta 1986) oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja.

MacRae syntyi East Orangessa, New Jerseyssä, valmistui Deerfield Academysta ja palveli toisessa maailmansodassa Yhdysvaltain armeijan ilmavoimissa. Hän aloitti viihdeuransa 1940-luvulla. Hän esiintyi Broadwaylla ja sai lisäksi mainetta muun muassa Jo Staffordin kanssa esittämillään lauluilla. Hänet nähtiin useissa elokuvissa Doris Dayn kanssa.

Elokuvia, joissa MacRae esiintyi, olivat muiden muassa musikaalielokuvat Oklahoma (1955) ja Karuselli (1956). Hän esiintyi myös televisiossa, teatterissa ja radiossa. Hän oli 1950-luvulla kahdesti ehdolla Emmyn saajaksi. Hänellä on tähti Hollywood Walk of Famella.

MacRae oli vuosina 19411967 naimisissa Sheila MacRaen kanssa. Eron jälkeen hän solmi Elizabeth Lamberti Schrafftin kanssa uuden avioliiton, joka päättyi vasta miehen kuolemaan. MacRae sai ensimmäisestä avioliitostaan neljä lasta ja toisestaan vielä yhden. Lasten joukossa ovat Heather ja Meredith MacRae. MacRae oli alkoholiongelmainen ja kärsi 1980-luvulla vakavista terveysongelmista. Hän kuoli Nebraskan Lincolnissa keuhkokuumeeseen syöpää sairastettuaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]