Gordon Haskell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gordon Haskell

Gordon Haskell (27. huhtikuuta 1946 Verwood, Dorset, Englanti16. lokakuuta 2020[1]) oli englantilainen muusikko ja lauluntekijä.

Ura lyhyesti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uransa alussa Haskell toimi King Crimsonissa basistina, mutta musiikillisten erimielisyyksien takia tiet erosivat pian. Sitten Haskell esiintyi yökerhoissa muun muassa Tanskassa, mutta erityisempää menestystä ei vielä tullut pitkään aikaan.

Vuonna 2001 Haskell levytti jazz-tyylisen kappaleen How Wonderful You Are, josta vihdoin tuli jättimenestys. Pienestä mainonnasta huolimatta single nousi Englannin singlelistalla kakkoseksi, ja sitä myytiin kaikkiaan yli 400 000 kappaletta. Levy-yhtiö East West Records tarjosi Haskellille miljoonasopimusta, ja albumi Harry´s Bar julkaistiin vuonna 2002. Levy nousi myyntilistojen kärkeen sekä Englannissa että Euroopassa. Seuraava levy Shadows on the Wall ei kuitenkaan ollut suuri menestys, ja Haskell piti pitkän tauon, ennen kuin vasta vuonna 2010 julkaisi uuden levyn One Day Soon.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haskell asui Kreikan saaristossa Välimerellä. Hän muutti Englannista vuonna 2006. Syitä muuttoon oli Haskellin mukaan monia, kuten esimerkiksi korkeat elinkustannukset. Yhdeksi syyksi Haskell mainitsee sen, että hänen maksamiaan veroja käytettiin sotien rahoittamiseen. Lisäksi Haskell kertoi kokeneensa englantilaisen yhteiskunnan liian painostavana.[2] Asuttuaan lyhyen aikaa Kreikassa, hän palasi Britanniaan missä hän esiintyi säännöllisesti. Viimeisen albuminsa The Cat Who’s Got the Cream hän julkaisi vuoden 2020 tammikuussa.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Gordon Haskell nie żyje. Wokalista miał 74 lata (puolaksi)
  2. Gordon Haskell Life/News gordonhaskell.com. Arkistoitu 31.7.2012. Viitattu 19.4.2014. (englanniksi)
  3. "Gordon Haskell, British Musician and Onetime King Crimson Vocalist, Dead at 74". Bilstein, Jon & Shteamer, Hank, The Rolling Stone, 19.10.2020. Viitattu 22.6.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]