Globox

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Globox
Globox Rayman-pelisarjan kolmannessa osassa.
Globox Rayman-pelisarjan kolmannessa osassa.
Ensimmäinen peli Rayman 2: The Great Escape (1999)
Luoja Michel Ancel
Ääninäyttelijä
(englanti)
John Leguizamo
Doug Rand
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Globox on Ubisoftin kehittämä kuvitteellinen hahmo Rayman-pelisarjassa. Globox esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1999, jolloin julkaistiin Rayman 2: The Great Escape. Tämän jälkeen Globox on esiintynyt monissa muissa Raymanin seikkailuissa. Globoxsin ääninäyttelijänä toimii John Leguizamo.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Globox on hyväsydäminen muttei rohkeudella pilattu. Globox pitää syömisestä ja torkkumisesta, mutta seikkailu tuo elämään mukavaa vaihtelua. Globox on huumorintajuinen hahmo, ja tuo Rayman-peleihin huumoria.

Globox saa luumumehusta erittäin vaikuttavia oireita. Luumumehun nauttimisen jälkeen Globox muun muassa venyy, hikottelee ja näkee näkyjä. Rayman: Hoodlum’s Revengessä Globox saa yllättäviä voimia luumumehusta ja tällöin pääsee raivaamaan tien läpi Hoodlum armeijan. Hoodlum’s Revenge on ainoa Rayman-tasohyppely, jossa pääsee pelaamaan Globoxsilla – lukuun ottamatta Rayman 3: Hoodlum Havocin yhtä tasoa, jossa pääsee lentämään Tower of Leptyksen läpi jonkinlaisella aluksella, jossa Globox on ohjaajana.

Perhe ja ystävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Globoxilla on Uglette-niminen vaimo, ja hänen lapsiaan on noin 650. Globoxsin paras ystävä on Rayman, jonka kanssa Globox yleensä viettää päivää puun alla torkkuen, jollei Globox ole Raymanin mukana pelastamassa maailmaa Roboottimerirosvojen tai Mustien lumejen kynsistä. Rayman 2: The Great Escapessa (myös Rayman DS:ssä ja Revolutionissa) on seikkailussa mukana Ly-niminen haltiatar, joka on Raymanin ja Globoxin ystävä. Rayman 2: The Great Escapessa ensimmäisen kerran esiintyneet Teensiet ovat myös Raymanin ja Globoxin ystäviä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rayman 2: The Great Escape: Globox joutuu merirosvojen vangiksi muutaman kerran ja Raymanin on pelastettava hänet. Kyseessä on ainoa peli, jossa esiintyy Globoxin vaimo.

Rayman Revolution: Paranneltu versio Rayman 2:sta. Peli on julkaistu ainoastaan PlayStation 2:lle.

Rayman M: Pelissä kisataan Globoxilla ja muilla Raymanin ystävillä tappelun ja juoksun pareissa.

Rayman Arena: Amerikkalaisversio Rayman M:stä. Pelissä on mahdollista pelata myös Dark Globoxsilla.

Rayman 3: Hoodlum Havoc: Pelissä Globox nielaisee vahingossa Andrén, mutta ystävystyy tämän kanssa.

Rayman: Hoodlums’ Revenge: Jatko-osa Hoodlum Havocille. Julkaistiin vain Game Boy Advancelle.

Rayman Origins: Seitsemännen sukupolven koti- ja käsikonsoleille sekä Windowsille julkaistu peli.

Rayman Legends: Rayman Originsin jatko-osa, joka julkaistiin PlayStation 3, Xbox 360, Wii U ja PS Vita-konsoleille sekä Windowsille.

Rayman Kart: Matkapuhelimelle ilmestynyt Rayman-peli jossa ajetaan rallia Raymanilla, Globoxsilla, jäniksellä, Teensiellä, Razorbeardilla ja Hoodblasterilla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]