Glenn McQueen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Glenn John McQueen (24. joulukuuta 196029. lokakuuta 2002) oli kanadalainen tietokoneanimaattori sekä valvoja Pixarin animaatiostudiossa.

Ennen siirtymistään Pixarille McQueen työskenteli tietokoneteknologiaan erikoistuneessa laboratoriossa New Yorkissa. Siellä hän toimi johtajana 3D -tuotanto-osastolla, joka valmisti elokuvatehosteita, TV-mainoksia ja tieteellistä grafiikkaa.

McQueen liittyi Pacific Data Images -tietokonetuotantoyhtiöön vuonna 1991, ja oli sen alkuperäinen jäsen. Hän oli mukana PDI:n elokuvaprojekteissa The Last Halloween, Slide Show, Sleepwalkers ja Angels in the Outfield.

Vuonna 1994 hän siirtyi Pixarin animaatiostudiolle, osittain kiinnostuksestaan tekeillä olevaan Toy Story -elokuvaan, osittain kunnioituksestaan Pixar-animaatiostudion perustajaan John Lasseteriin. McQueen toimi animaation valvojana Pixarin varhaisissa menestyselokuvissa, kuten Toy Story – leluelämää, Ötökän elämää, Toy Story 2 ja Monsterit Oy.

McQueen oli naimisissa kaksi kertaa. Hänellä on toisesta avioliitosta yksi tytär.

Glenn McQueen kuoli melanooma-syöpään vain 41-vuotiaana Kaliforniassa lokakuussa 2002, kesken Nemoa etsimässä -seikkailuanimaation filmauksen. Yhdysvalloissa suurmenestykseksi noussut elokuva tuli ensi-iltaan 30. toukokuuta 2003. Elokuva on osoitettu McQueenille, hänet mainitaan ennen elokuvan lopputekstejä. Entiset kollegat kunnioittivat hänen muistoaan myös nimeten päähenkilön hänen mukaansa ("Salama McQueen") Pixarin elokuvassa Autot, joka tuli ensi-iltaan vuonna 2006. Jatko-osa Autot 2 sai ensi-iltansa 2011, ja sen jatko-osa Autot 3 sai ensi-iltansa 2017.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PDI

  • The Last Halloween (1991) (ohjaaja, lyhytelokuva)
  • Slide Show (animaattori)
  • Sleepwalkers (animaattori)
  • Angels in the Outfield (hahmoanimaattori)

Pixar