Girls Rock! Finland

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Girls Rock! Finland (Tyttöjen rokkileiriyhdistys ry), nyk. Särö, on vuonna 2012 perustettu voittoa tavoittelematon ja puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys, jonka tavoitteena on kannustaa tyttöjä ja naisia sekä transsukupuolisia ja muunsukupuolisia henkilöitä tekemään ja soittamaan musiikkia. Yhdistys pyrkii laajentamaan tyttöjen ja naisten mahdollisuuksia yhteiskunnassa, haastamaan seksismiä, rasismia ja muita syrjinnän muotoja sekä kunnioittamaan ihmisten monimuotoisuutta.[1]

Yhdistyksen ensimmäinen bändileiri järjestettiin Helsingissä toukokuussa 2013, jonka jälkeen leirejä on järjestetty Helsingin lisäksi myös Turussa[2] ja Kouvolassa[3]. Yhdistys järjestää myös workshoppeja, tapahtumia, keikkoja ja koulutuksia.

Girls Rock! Finland kuuluu Girls Rock Camp Allianceen, joka on maailmalla toimivien vastaavien yhdistysten kattojärjestö.[4] GR!F mainitsee esikuvikseen Rock and Roll Camp for Girls -yhdistyksen, Popkollon ja Ruby Tuesdayn. Järjestö tekee yhteistyötä muun muassa Nuorisoasiainkeskuksen, Rock Donnan ja Oranssi ryn kanssa.

Aiheesta on tehty dokumenttielokuva Girls Rock! vuonna 2007.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Girls Rock! Finland - Tietoa meistä (Arkistoitu – Internet Archive), Girls Rock! Finlandin viralliset kotisivut, viitattu 23.4.2015.
  2. Uutiset Turusta | Aamuset | Tytöille oma rokkileiri Auran Panimolla aamuset.fi. Arkistoitu 8.4.2017. Viitattu 8.4.2017.
  3. Kouvola.fi Tyttöjen bändileiri 28.-29.6.16 Kouvolan pääkirjaston Mediamajassa www.kouvola.fi. Viitattu 8.4.2017. [vanhentunut linkki]
  4. Girls Rock Camp Alliance - Member Camps (Arkistoitu – Internet Archive), Girls Rock Camp Alliance - Member Camps, viitattu 24.4.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]