Gina Gogean

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gina Gogean

Gina Elena Gogean (s. 9. syyskuuta 1977 Câmpuri, Vrancea, Romania) on entinen romanialainen telinevoimistelija ja olympiamitalisti. Hän voitti 1990-luvulla kuusi henkilökohtaista maailmanmestaruutta kolmella eri telineellä sekä Euroopan-mestaruuden moniottelussa, permannolla ja puomilla. Eritasonojapuut olivat hänen heikoin telineensä.

Gogean saavutti Barcelonan 1992 olympialaisissa pronssia telinevoimistelun joukkuekilpailussa. Henkilökohtaisessa moniottelussa hän oli kuudes. Telinekohtaisiin loppukilpailuihin hän pääsi hypyssä ja sijoittui viidenneksi. Atlantan 1996 olympialaisissa Gogean saavutti hopeaa henkilökohtaisessa moniottelussa sekä pronssia hypyssä, puomilla ja joukkuekilpailussa. Permannolla hän sijoittui seitsemänneksi.

Vuonna 1993 Gogean saavutti Birminghamin MM-kilpailuissa hopeaa moniottelussa ja permannolla sekä pronssia puomilla. Vuonna 1994 hän voitti Dortmundissa MM-kultaa joukkuekilpailussa. Samana vuonna Brisbanen MM-kilpailuissa hän voitti kultaa hypyssä sekä saavutti pronssia permannolla. Sabaessa 1995 hän voitti kultaa permannolla ja joukkuekilpailussa sekä saavutti pronssia hypyssä. San Juanin MM-kilpailuissa 1996 hänen meriitteihinsä lisättiin permannon ja hypyn maailmanmestaruus. Lausannen MM-kilpailuissa 1997 hän voitti kultaa puomilla, permannolla ja joukkuekilpailussa sekä saavutti pronssia hypyssä. Yhteensä hän kokosi MM-kilpailuista yhdeksän kultaa, kaksi hopeaa ja neljä pronssia.

Vuonna 1992 Nantesin EM-kilpailuissa Gogean voitti kultaa permannolla sekä saavutti hopeaa moniottelussa ja hypyssä. Tukholmassa 1994 hän voitti EM-kultaa moniottelussa, puomilla ja joukkuekilpailussa sekä saavutti pronssia permannolla. Birminghamin EM-kilpailuissa 1996 hän voitti kultaa joukkuekilpailussa sekä saavutti hopeaa hypyssä ja puomilla. EM-kilpailuista hänellä on mitaleja yhteensä viisi kultaa, neljä hopeaa ja yksi pronssi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]