George Maharis

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Maharis vuonna 1972

George Maharis (s. 1. syyskuuta 1928) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen uransa ei rajoittunut rooleihin televisiossa, mutta elokuva-alalla hän ei koskaan päässyt yhtä pitkälle.

Maharis syntyi Queensissa yhdeksi kreikkalaisten vanhempiensa seitsemästä lapsesta. Hän opiskeli Actors' Studiolla. Hän aloitti vuonna 1960 roolinsa Buz Murdockina televisiosarjassa Route 66 ja oli tästä hyvästä vuonna 1962 ehdolla Emmy-palkinnon saajaksi. Hän jätti sarjan myöhemmin terveysongelmistaan johtuen; hänellä oli todettu hepatiitti. Hän on myöhemmin vieraillut muun muassa sarjassa Murhasta tuli totta.

Maharis esiintyi uransa aikana useissa elokuvissa, joista viimeisin on Doppelganger – kaksoisolento (1993). Hänellä oli 1960-luvulla myös toissijainen ura muusikkona Epic Recordsille. Hän oli heinäkuussa 1973 Playgirl-lehden Man of the Month. Hänen pidätyksensä 21. marraskuuta 1974 aiheutti aikanaan pienoisen skandaalin – hän oli jäänyt kiinni seksin harrastamisesta poikaystävänsä kanssa losangelesilaisessa miestenhuoneessa.

Maharis harrastaa impressionistista maalaustaidetta ja elää tätä nykyä täysin vetäytyneenä näyttelijänuraltaan.