George Island (Manitoba)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
George Island
Sijainti
Vesialue
Väestö
Asukasluku
asumaton
Kartta

George Island on saari Winnipegjärven pohjoisaltaassa Manitoban provinssissa Kanadassa. Se sijaitsee noin 400 kilometriä pohjoiseen Winnipegin kaupungista, Grand Rapidsin ja Poplar Riverin välisellä alueella. Saarella on majakkatorni. Saaren länsipuolella sijaitsee Little George Islandin saari ja luonnonsuojelualue.

Saari on veneilijöiden suosima pysähdyspaikka suojaisan luonnonmuovaaman sataman ja saarta ympäröivien laajojen hiekkarantojen vuoksi.

George Island Light[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimellä George Island Light tunnettu majakka on rakennettu vuonna 1906 Winnipegjärven pohjoisosan vesiliikenteen avustamiseksi. Majakkatorni on rakenteeltaan avoin, 15,5 metrin korkuinen ristikkorakenteinen torni, jonka huipussa on loistolaite. Valon korkeus on 20 metriä järven pinnan yläpuolella. Valotunnuksena on yksi valkoinen vilkku joka neljäs sekunti. Valon kantomatka on 24 kilometriä.

George Islandin majakka oli Winnipegjärven viimeinen miehitetty majakka. Vaikka majakkaan asennettiin automaattinen lyhtylaite vuonna 1968, se täysautomatisoitiin vasta vuonna 1981, jolloin miehitys lopetettiin. Viimeisenä majakanvartijana toimi vuodesta 1951 lähtien Willard Olson.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Russell, Frances: Mistehay Sakahegan: The Great Lake, s. 158. Heartland Publications, Winnipeg, Manitoba, Kanada, 2000. ISBN 1-896150-10-1.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]