Gecko Moria

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gecko Moria
Ensiesiintyminen Mangaluku #449
Animejakso #349
Nimi japaniksi ゲッコー・モリア
Nimi englanniksi Gecko Moria
Ääninäyttelijä (Seiyu) Katsuhisa Hoki
Henkilötiedot
Laji Tuntematon
Palkkio 320,000,000 beliä (entinen)
Pirunmarja
Marja japaniksi Kage Kage no Mi
Marja englanniksi Shadow shadow fruit
Marja suomeksi Varjovarjomarja
Tyyppi Paramecia
Voima Syöjä voi hallita omaa varjoa ja muiden varjoja. Lisäksi voi varastaa uhriltaan varjon, jonka jälkeen uhri ei voi enää astua auringonvaloon ja näkyä peileissä tai valokuvissa

Gecko Moria (jap. ゲッコー・モリア) on yksi Kaapparilordeista ja Luffyn vihollinen One Piece -nimisessä manga- ja anime-sarjassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Moria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moria on entinen merirosvo kapteeni, nykyään Kaapparilordi ja maailman suurimman laivan Thriller Barkin omistaja. Hänellä on myös tähän asti sarjassa toiseksi korkein kiinniottopalkkio: 320,000,000 berryä. Palkkion syytä ei vielä selvinnyt sarjassa. Morian historiasta ei tiedetä paljoa, paitsi sen että hän hävisi taisteltuaan yhtä Yonkouta, Kaidouta vastaan Uudessa maailmassa ja samalla hänen miehistönsä tuhottiin. Moria asustelee Thriller Barkissa, Florian Kolmiossa, hyvin pahalla merialueella, ja luo voimillaan suuren zombi-armeijan ja tullakseen Merirosvokuninkaaksi.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morian rodusta ei tiedetä mitään, mutta hän on suurikokoinen mies (692 senttimetriä), jolla on valkoinen iho ja sarvet päässä muistuttaen paholaista ja gekkoa.

Persoona ja suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moria vaikuttaa laiskalta taistelijalta, joka ei luule häviänsä ikinä. Ennen hänellä oli monia hyviä ystäviä ja luottamus tovereihinsa, kunnes miehistön menetettyään hänen persoonansa muuttui. Nyt hän on ilkeä kaikille, kohtelee muita kuin roskaa ja ajattelee vain itseään. Hänen mielestään todellinen piraatti ei pelkää mitään, ei edes kuolemaa.

Nykypäivä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Menetettyään toverinsa, tultuaan Kaapparilordiksi, Moria perusti Thriller Barkin jossa hän Hoghbackin, Absalomin ja Peronan avulla luo ja ylläpitää suurta zombi-armeijaa, kunnes paikalle tulee Olkihattupiraatit jotka hakevat toverinsa varjon takaisin ja päihittääkseen Morian.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moria on syönnyt varjovarjomarjan, joka voi varastaa muiden varjoja, luoda niillä zombeja ja hallita omaansa.