Gas Gas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gas Gas
Perustettu 1985
Kotipaikka Espanja Girona, Espanja
Toiminta-alue maailmanlaajuinen
Toimiala ajoneuvot
Tuotteet moottoripyörät
Emoyhtiö Pierer Mobility
Kotisivu www.gasgas.com
Gas Gas EC 300

Gas Gas on vuonna 1985 perustettu espanjalainen moottoripyörä- ja mönkijävalmistaja. Gas Gas on erikoistunut enduro-, motocross- ja trialpyöriin. Gas Gas on markkinajohtaja maailmassa trialpyörien valmistuksessa. Yrityksen kotipaikka on Girona, joka sijaitsee Pohjois-Kataloniassa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gas Gas on valmistanut ja myynyt moottoripyöriä vuodesta 1985, jolloin valmistettavana pyöränä olivat trialpyörät. Suurin osa Gas Gas-malleista valmistetaan edelleen Saltissa, joka sijaitsee lähellä Gironaa. Vuonna 1989 yhtiö aloitti enduro- ja motocrosspyörien valmistuksen. Mönkijöiden valmistus alkoi vuonna 2002.

Gas Gas moottoriurheilussa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gas Gas on menestynyt moottoriurheilussa. Espanjalainen trialtähti Adam Raga on Gas Gas -pyörällään moninkertainen maailmanmestari sekä sisä- että ulkoluokassa. Myös suomalainen Petteri Silván ajoi Gas Gas -pyörällä kun hän voitti enduron MM-sarjan vuonna 1999. Gas Gas osallistuu MotoGP-sarjaan kaudella 2023 Tech3-tallin KTM RC16-moottoripyörällä, jossa on gironalaismerkin tunnukset.[1]

Mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gas Gasin erikoisalaa on trial-pyörät, mutta se valmistaa niiden lisäksi myös kevytmoottoripyöriä ja mopoja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. GASGAS Factory Racing Team: Pol Espargaro announced in the new GASGAS MotoGP™ project motogp.com. 19.08.2022. Dorna Sports SL. Viitattu 16.3.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.