Funky Kong

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Funky Kong on toistuva hahmo Donkey Kong -sarjassa. Funky toimii usein Kong-perheen liittolaisena tarjoamalla kuljetus palveluita. Hän on myös esiintynyt useimmissa Donkey Kongin spin-off- ja jopa Marion spin-off-peleissä. Hän on avulias ja iloinen liittolainen sarjan nimisankarille ja on todistanut arvonsa useaan otteeseen.

Funky Kong
Pelisarja Donkey Kong
Ensimmäinen peli Donkey Kong Contry
Ääninäyttelijä
(englanti)
Damon D'Oliveira: Donkey Kong Country (televisiosarja)
Ääninäyttelijä
(japani)
Toshihide Tsuchiya: Pelit
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Persoonallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Funky Kong on rento kuten Donkey Kong. kuten hän itse toteaa Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest -oppaan tarinassa, Funky Kong inhoaa seikkailua ja haluaa auttaa ystäviään muilla tavoilla, kuten kauppoilla ja lentopalveluilla. Funky on kuvattu rohkeana ja energisenä, ja hän käyttää usein satunnaisia ​​lauseita puheessaan. Vaikka hän ei pidä seikkailusta, hän näyttää olevan halukas seikkailemaan auttaakseen ystäviään, sillä hän on pelattava hahmo Donkey Kong Country: Tropical Freezen Nintendo Switch -versiossa. Funkyn harrastuksia ovat surffailu ja erilaisten koneiden rakentaminen. Funky Kong on Donkey Kongin paras ystävä.

Fyysinen ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Funky Kongilla on sama ruumiin rakenne kuin Donkey kongilla sillä hän on iso että lihaksikas. Funkyn turkki on yleensä vaaleanruskea. Kaikissa esiintymisissään Funky käyttää aurinkolaseja, jotka peittävät hänen todelliset silmänsä. Funkyn aurinkolasit olivat alun perin mustat Donkey Kong Countryssa, mutta käytännössä kaikki myöhemmät esiintymiset kuvataan violetin sävyisiksi. Donkey Kong Countryssa, Donkey Kong Country 2:ssa: Diddy's Kong Questissä ja Donkey Kong Land 2:ssa. Funky Kongin vaate on periaatteessa sama hänellä on yllään punainen huivi, jossa on valkoisia pilkkuja ja hänellä on mitaleja kaulansa ympärillä. Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble muuttaa radikaalisti Funkyn ulkonäköä ja saa hänet hylkäämään mitalinsa ja korvaamaan ne työkaluhihnasta ripustetuilla työkaluilla Funky käyttää myös valkoista paitaa, sinisiä shortseja ja mustia saappaita tässä pelissä. Lisäksi hän on pidempi kuin viimeisimmässä esiintymisessään. Donkey Kong 64 on saanut Funkyn jälleen radikaalisti vaihtamaan asuaan, ja hänellä on yllään tummansininen maastokuvioitu asu ja armeijahattu, mustat taistelusaappaat ja punaiset varjostimet. Nykyään Funky on pysynyt yhtenäisenä, ja se on identtisenä hänen pukeutumisestaan Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble:sta. DK: King of Swing esitteli Funkyn modernin suunnittelun, ja se on ensimmäinen peli, jossa Funkylla on pilkullinen huivi.

Hahmo peleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Country sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Countryssa Funky omistaa Funky's Flights palvelun, hän sallii Donkey Kongin ja Diddy Kongin käyttää hänen Funky Barreliaan matkustaakseen maailmojen välillä, joihin he ovat joko päässeet. Donkey Kong Country 2:ssa[1]. Hän isännöi toista lentopalvelua, Funky's Flights II:ta, jokaisessa maailmassa paitsi Lost Worldissa. Funky sallii Diddyn ja Dixien käyttää Biplane Barrelia, jos he maksavat kaksi banaanikolikkoa. Donkey Kong Country 3:ssa Funkylla on suurempi rooli kuin kahdessa edellisessä pelissä. Hän operoi Funky's Rentalsia jossa hän sallii Dixien ja Kiddyn vuokrata erilaisia ​​vesikulkuneuvoja matkustaakseen pohjoisilla vesillä. Funky Kong palaa Donkey Kong Country: Tropical Freezessä Funky's Fly 'n' Buy -nimisen tavarakaupan omistajaksi. Tällä tavalla hän korvaa Cranky Kongin roolin liikkeen omistajana edellisestä pelistä, koska Cranky Kong on pelattava hahmo. Funky Kong myy kongeille erilaisia ​​esineitä vastineeksi banaanikolikoista, mukaan lukien DK-tynnyrit, ilmapallot, banaanimehu, Squawks the Parrot, Heart Boosts ja Crash Guards. Hän myy myös keräilyleluja Kapselilelukoneesta. Kauppa toimii kaikilla pelin saarilla paitsi Secret Seclusion. Pelin Nintendo Switch -portti on ensimmäinen kerta, kun Funky Kong on pelattava hahmo pääsarjassa[2].

Mario Kart sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mario Kart Wiissä Funky Kong esiintyy ensimmäistä kertaa Super Mario -sarjassa. Hän on avattava suurikokoinen hahmo, jonka lukitus avataan avaamalla neljä Expert Staff Ghost Dataa Time Trial -tilassa, voittamalla 25 WFC Ghost Racea tai pelaamalla 2 250 kilpailua. Funky Kong on GCN DK Mountainin Staff Ghost. Vaikka hänellä ei ole omaa kilparataa, hänellä on oma taisteluareena: Funky Stadium. Vaikka Funky Kongilla on hyvä nopeusbonus, se ei ole yhtä hyvä kuin Baby Luigin ja Baby Daisyn. Suurikokoisena kilpa-ajajana Funky voi kuitenkin käyttää Jetsetteriä ja Speariä, jotka ovat pelin nopeimmat kulkuneuvot. Funky Kong palaa Mario Kart Tourissa huippuluokan kuljettajana, hänet julkaistiin ​​20. toukokuuta 2020. Hän oli osa Jungle Touria Bolt Buggyn ja Banana Wingtipin ohella. Funky Kong esiintyy yhtenä neljästä uudesta kilpailijasta Mario Kart 8 Deluxen Booster Course Pass -passin kuudennessa ja viimeisessä aallossa Diddy Kongin, Paulinen ja Peachetten rinnalla.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Country -televisiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Donkey Kong Country -televisiosarjassa Funky Kong esiintyy sivuhenkilönä, ja hänen hahmonsa on suhteellisen sama kuin peleissä hän omistaa Funky's Flightsin ja on yksi Donkey Kongin ystävistä.

Super Mario Bros -elokuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Funky Kong esiintyy Super Mario Bros. Movie -elokuvassa, jossa hänet nähdään ajamassa aivan Donkey Kongin takana Marion, Prinsessa Peachin, Toadin ja Kongin armeijan rinnalla Rainbow Roadilla. Mökissä näkyy myös kuva Funky Kongista surffilaudalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest (1995) MobyGames. Viitattu 25.9.2023. (englanniksi)
  2. Donkey Kong Country: Tropical Freeze (2014) MobyGames. Viitattu 25.9.2023. (englanniksi)