Funeral doom

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Funeral doom
Alkuperä Death-doomdoom metalhautajaismusiikkidark ambient
Alkuperämaa Englanti EnglantiSuomi Suomi
Kehittymisen
ajankohta
1990-luvun alku
Tyypillisiä
soittimia
Kitarabassorummutlaulukosketinsoitin

Funeral doom on metallimusiikin tyylilaji, doom metallin äärimmäisen hidas muoto, joka painottaa epätoivon ja tyhjyyden ilmapiiriä. Se on soinniltaan erittäin raskasta ja kaikki doom metallille tunnusomaiset piirteet on siinä viety äärimmilleen. Funeral doomille tyypillistä ovat kymmenien minuuttien mittaiset, hidastempoiset kappaleet, death metalliin viittaavat laulumörinät, depressiiviset sanoitukset ja melankoliset kitaramelodiat. Myös kosketinsoittimien käyttö on yleistä.[1][2][3]

Funeral doomin pioneereiksi voidaan laskea suomalaiset Skepticism ja Thergothon[1] sekä norjalainen Funeral[4]. Genre on hyvin pitkälle kehittynyt Suomessa, ja nykyiseen tyyliin sen muovasikin suomalainen Skepticism. Nykyisistä suomalaisista yhtyeistä funeral doomia edustavat myös Wormphlegm, Shape of Despair, My Shameful, Ordog, Tyranny, MistGuide ja Colosseum, jonka musiikissa on vaikutteita myös dark ambientista ja klassisesta musiikista.

Funeral doom metal-yhtyeitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b FUNERAL DOOM METAL, a metal music subgenre MetalMusicArchives.com. Viitattu 1.7.2019. (englanniksi)
  2. admin: Doom metal ja sen alalajit Constantine.fi. 30.9.2016. Viitattu 1.7.2019.
  3. Sveriges Radio: Funeral doom metal -bändi Profetus ei ole ottanut Abbasta influenseja - ja se on kummankin bändin onni - Sisuradio sverigesradio.se. Viitattu 1.7.2019.
  4. Imperiumi.net www.impe.fi. Viitattu 1.7.2019.
Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.