Fruit Ninja

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Fruit Ninja
Kehittäjä Halfbrick Studios
Julkaisija Halfbrick Studios
Jakelija iTunes, Android Market, Zune Software, Ovi kauppa, Samsung Apps, Google Play
Lajityyppi Arcade
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli (Kinect Xbox 360:lle, ja iPad:lle)
Alusta iOS, Android, Xbox 360, Symbian, Windows Windows Phone 7 bada
Laitevaatimukset Kinect (Xbox 360)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Fruit Ninja on peli, jonka on kehittänyt Halfbrick Studios. Peli on saatavilla iOS:lle, Windows Phone 7:lle, Symbianille, Badalle, Androidille, Xboxille ja Windowsille.

Pelin idea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin idea on yksinkertainen. Tarkoitus on "pyyhkäistä" näyttöä alustasta riippuen sormella, hiirellä tai Kinect:llä koko kädellä, viipaloiden ilmaan lenteleviä hedelmiä. Pelissä on tarkoitus saada mahdollisimman paljon pisteitä, viipaloimalla hedelmiä ja välttämällä pommeja. Monesta peräkkäisestä vipaloidusta hedelmästä "Combosta" saa ekstrapisteitä. Classic-modessa on ns. 3 elämää, eli voi missata hedelmän kolme kertaa ennen kuin peli loppuu, mutta mikäli pelaaja saa pelissä tasan sata luvun (100,200,300...) hän saa ylimääräisen elämän. Pelaaja voi vaihtaa terää tai taustaa suorittamalla erilaisia tehtäviä esim. "Kerää vain mansikat Zen-modessa". Teristä ei hyödy esim. ekstrapisteinä. Teriä ovat mm. Piano, "Old Glory", Bambuinen terä, ja "Pixel lover" Jokaisessa terässä on teemaan sopivat äänet. Taustoja ovat mm. Aalto-maisema, jin ja jang, Sensei -tausta, ja perinteinen puinen seinä.

Pelityypit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelityypin nimi Aika Pommiin osuminen Hedelmän ohilyönti
Classic Rajoittamaton Lopettaa pelin Kolmesta ohilyönnistä peli loppuu
Arcade 1min Kymmenen miinuspistettä Ei seurausta
Zen mode 1min 30sek Pommeja ei ole Ei seurausta

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisenä myyntikuukautena Fruit Ninjaa myytiin 200 000kpl, toisena kuukautena 1000 000kpl. Vuoteen 2011 mennessä peliä oli myyty yli 20 000 000€ edestä. Peli sai myös kriitikoilta hyvän vastaanoton ja pääsi yhdeksi Time-lehden top 50 iPhone-sovellusta listalle. Pelin hinta-laatusuhdetta on myös ylistetty. Peli sai vaihtelevaa kritiikkiä siitä, kuinka satunnaisesti ennätyspisteet pystyi saamaan, sillä hedelmien määrä vaihtelee.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]