Frédéric Leclercq

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Frédéric Leclercq Ozzfesteillä 2006.

Frédéric "Fred" Leclercq (23. kesäkuuta 1978, Ranska) on englantilaisen extreme power metal yhtyeen DragonForce ranskalainen basisti. Frédéric soittaa myös yhtyeessä Maladaptive, jossa hän soittaa kitaraa, koskettimia ja laulaa sekä puhuu ranskan lisäksi myös saksaa ja englantia.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frédéric Leclercq osaa soittaa bassokitaran lisäksi myös normaalia kitaraa, koskettimia sekä laulaa. Fred on DragonForcen toisiksi uusin jäsen uuden laulajan, Marc Hudsonin jälkeen. DragonForcen entisen basistin jätettyä bändin, pyydettiin yhtyeen kitaristin Herman Lin vanhaa kaveria Frédéric Leclerqiä täyttämään basistin paikan yhtyeen Japanin ja Pohjois-Amerikan kiertueilla. Fred osoitti muiden bändin jäsenten mielestä sellaista lahjakkuutta ja kypsyyttä, että häntä pyydettiin jäämään bändin vakituiseksi jäseneksi. Fred suostui empimättä.

Lavashow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fredin multi-lahjakkuutta hyödynnetään DragonForcen lavashow:ssa. Esimerkiksi joskus Fred saattaa vaihtaa yhtyeen toisen kitaristin Sam Totmanin kanssa soittimia kesken laulun. Fred myös esittää usein kitarasooloja muiden bändin jäsenten esittäessä sooloja yleisölle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]