Fluendo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Fluendo S.A. on espanjalainen Linux-käyttöjärjestelmäalustaan erikoistunut ohjelmistoalan yritys[1], jonka toimipaikka on Barcelonassa. Yhtiö on perustettu vuonna 2004, ja sen palveluksessa on monia GStreamer-multimediakehyksen kehitystyöhön osallistuneita henkilöitä[2]. Fluendon tuotteisiin kuuluu koodekkipaketti, jonka avulla voidaan toistaa useita suljettuja mediatiedostoja Linux-ympäristössä, kuten Windows Media ja MPEG4-tiedostoja[3].

Fluendon DVD-soitin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fluendo DVD Player Ubuntussa.

Yhtiö julkaisi vuonna 2009 Fluendo DVD Playerin[4], joka on kuluttajille suunnattu DVD-soitin Debian- ja Fedora-pohjaisille Linux-jakeluille. Ohjelma on saatavilla myös Open Solarikselle[2]. Fluendo DVD Player on yksi harvoista laillisista, patentinhaltijoiden ehdot täyttävistä soittimista Linuxille[5], ja se sisältää mahdollisuuden toistaa myös CSS-kryptattuja DVD-elokuvia[6]. Ohjelma ei käytä salauksenpurkuun Linuxissa yleistä, laillisuudeltaan joissakin maissa epäselvää libdvdcss-kirjastoa.

Lisensoitu ja patentinhaltijoiden oikeuksia kunnioittava viihdekeskusohjelmisto Fluendo Media Center, jonka käyttöliittymä perustuu Moovidaan (entinen Elisa)[7], yhdistää Fluendon DVD-soittimen ja yhtiön julkaisemat koodekit mediatiedostoille[8].

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]