Weasleyn perhe

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Fleur Delacour)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Weasleyn perhe on Harry Potter -kirjasarjassa esiintyvä fiktiivinen velhoperhe.

Perheenjäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arthur Weasley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arthur Weasley
Ensiesiintyminen Harry Potter ja viisasten kivi
Näyttelijä Mark Williams
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Hiusten väri punaiset
Tupa Rohkelikko
Ammatti taikaministeriön väärennettyjen puolustustaikojen ja suojaesineiden paljastus- ja takavarikointiviraston päällikkö
Lojaalius Feeniksin kilta

Arthur Weasley (s. 6. helmikuuta 1950)[1] on Harry Potterin parhaan ystävän Ron Weasleyn isä. Hän on pitkä ja laiha, ja hänellä on Weasleyn perheelle ominaiset, kirkkaanpunaiset (joskin jo kaljuuntuvat) hiukset. Lisäksi hän käyttää silmälaseja. Arthur on naimisissa Molly Weasleyn kanssa. Hän avioitui Mollyn kanssa lordi Voldemortin ollessa ensimmäistä kertaa voimissaan ja nousemassa valtaan.[2] Weasleyillä on seitsemän lasta: Bill, Charlie, Percy, Fred, George, Ron ja Ginny. Arthur oli kouluaikanaan kiinni jäädessään saanut näkyvät jäljet kehoonsa entiseltä Tylypahkan vahtimestarilta Apollyon Pringleltä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Arthur on rakastava isä ja aviomies. Hän on töissä taikaministeriössä ja kuuluu vaimonsa ja vanhimpien lastensa kanssa Feeniksin kiltaan. Hän ei ansaitse työssään paljon rahaa, sillä hän on kiinnostunut jästeistä ja johtaa ministeriössä jästejä käsittelevää osastoa, joka ei ole ministeriön arvoasteikolla kovin korkealla. Weasleyn perhe onkin hyvin köyhä. Harry Potterin kuudentena kouluvuotena, teoksessa Harry Potter ja puoliverinen prinssi, Arthur saa kuitenkin ylennyksen. Hänestä tulee väärennettyjen puolustustaikojen ja suojeluesineiden paljastus- ja takavarikointiviraston päällikkö.[3] Neljännessä kirjassa Arthur kertoo Dursleyille keräilevänsä töpseleitä ja pattereita ja omistavansa suuren patterikokoelman, minkä takia Molly pitää Arthuria vähän hulluna.

Arthur on järkevä, hauska ja arvostettu mies, joka välittää suuresti perheestään. Yltiömäinen kiinnostus jästeihin kuitenkin kummastuttaa välillä hänen lähipiiriään ja aiheuttaa noloja tilanteita. Jästikiinnostus on myös saattanut Arthurin ja muut Weasleyt huonoon valoon tietyissä piireissä, muun muassa lordi Voldemortin kannattajien eli kuolonsyöjien keskuudessa. Siellä Weasleyn perhettä pidetään "verenpettureina", koska he ovat tekemisissä muidenkin kuin puhdasveristen velhosukujen kanssa, vaikka ovatkin itse puhdasverisiä.

Harryn viidentenä kouluvuotena, teoksessa Harry Potter ja Feeniksin kilta, Arthur loukkaantuu vakavasti Voldemortin jättimäisen käärmeen Naginin hyökätessä hänen kimppuunsa, mutta Harryn ja Voldemortin välisen yhteyden ansiosta hänet löydetään ajoissa ja kyetään pelastamaan. Arthur kokeilee haavaansa tikkejä, joita eräs parantaja suosittelee hänelle, mitkä toimivat hyvin.

J. K. Rowling on sanonut haastattelussa, että Arthur Weasleyn oli alun perin tarkoitus kuolla viidennessä kirjassa.[4] Rowling oli kuitenkin niin kiintynyt hahmoon, ettei pystynyt tapattamaan tätä.

Kuudennessa kirjassa Harry kertoo Arthurille epäilevänsä Dracon mahdollisesti liittyneen kuolonsyöjiin ja vieneen jotakin Borgin ja Burkesille, minkä Arthur lupasi tutkia, mutta hän ei löytänyt mitään laitonta Malfoyiden kartanosta. Myöhemmin Arthur saapuu Tylypahkaan Astronomiatornin taistelun jälkeen kuultuaan Billin loukkaantumisesta. Hän myös myöhemmin osallistuu Dumbledoren hautajaisiin perheensä kanssa. Myöhemmin Seitsemän Potterin taistelussa Arthur kuljettaa luudallaan Frediä, joka on naamioitunut Harryksi ja järkyttyy Georgen loukkaannuttua ja menetettyä korvansa. Myöhemmin Harryn, Ronin ja Hermionen soluttauduttua Voldemortin valtaamaan taikaministeriöön Arthur keskustelee Harryn ja Ronin kanssa, jotka ovat naamioituneet monijuomaliemen avulla Pyryjyväksi ja Kissimyyriksi. Myöhemmin Arthur osallistuu Tylypahkan taisteluun, ja kukistaa yhdessä Percyn kanssa Pius Sakian.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Molly Weasley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molly Weasley
Ensiesiintyminen Harry Potter ja viisasten kivi
Näyttelijä Julie Walters
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Hiusten väri punaiset
Tupa Rohkelikko
Ammatti kotiäiti
Lojaalius Feeniksin kilta

Molly Weasley (o.s. Prewett) (s. 30. lokakuuta 1950)[5] on Arthur Weasleyn vaimo. Hän on lyhyt ja tanakka nainen. Molly on huolehtivainen ja rakastava vaikkakin topakka äiti, joka on ottanut myös Harryn siipiensä suojaan. Hän avioitui Arthur Weasleyn kanssa, kun lordi Voldemort oli ensimmäistä kertaa voimissaan ja yritti nousta valtaan.[2] Molly huolehtii jatkuvasti perheenjäsentensä turvallisuudesta ja ottaa nämä välillä ankaraankin puhutteluun, jos tuntee sen olevan tarpeellista. Molly kertoo Harrylle kouluaikanaan palanneensa kerran iltakävelyltä Rohkelikkotorniin vasta aamuneljän aikaan, mistä Lihava Leidi oli läksyttänyt häntä. Molly oli myös nuorempana salaa valmistanut lemmenjuomaa. Molly lähettää Ronille Räyhääjän tämän toisena kouluvuotena hänen varastettua Harryn kanssa lentävän auton.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Molly on menettänyt molemmat veljensä, Gideon ja Fabian Prewettin,[6] Ensimmäisessä Velhosodassa lordi Voldemortia vastaan, mikä lisää hänen huoltaan muista. Harry Potter ja Feeniksin kilta -teoksessa paljastuu, että Mollyn edessä mörkö näyttää hänen perheensä ja Harryn kuolleet ruumiit.[7] Ilmeisesti juuri tästä seuraa se, että Harry Potter ja kuoleman varjelukset -kirjassa hän käyttäytyy Harryä kohtaan liiankin ylisuojelevasti. Harryn tullessa täysi-ikäiseksi Molly valitsee hänelle perinteen mukaiseksi lahjakelloksi alun perin veljelleen kuuluneen kultakellon, mutta hänen omat poikansa saavat uusia kelloja, mikä kertoo paljon Mollyn tunteista Harryä kohtaan.

Molly on kotiäiti, ja hän pitää muun muassa kutomisesta ja ruoanlaitosta. Hänen suosikkiartistinsa on Selestina Taigori,[8] koska hän tanssi tämän kappaleiden tahtiin nuorena Arthurin kanssa.

Kirjassa Harry Potter ja kuoleman varjelukset Molly tappaa Tylypahkan taistelussa Bellatrix Lestrangen[9] tämän yrittäessä tappaa ensin Mollyn ainoan tyttären Ginnyn.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Bill Weasley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bill Weasley
Ensiesiintyminen Harry Potter ja liekehtivä pikari
Näyttelijä Domhnall Gleeson
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Hiusten väri punaiset
Tupa Rohkelikko
Ammatti kiroustenmurtaja
Syntymäpaikka Kotikolo, Englanti
Lojaalius Feeniksin kilta

William Arthur "Bill" Weasley (s. 29. marraskuuta 1970)[10] on Arthur ja Molly Weasleyn vanhin lapsi. Billillä on muiden Weasleyiden tapaan punaiset hiukset, jotka hän on kasvattanut pitkiksi - Mollyn suureksi harmiksi. Opiskellessaan Tylypahkassa Bill oli valvojaoppilas ja johtajapoika. Hän toimii Egyptissä velhopankki Irvetan kiroustenmurtajana, mutta syksyllä 1995 hän palaa Englantiin auttaakseen Feeniksin killassa.

Bill tutustuu Fleur Delacouriin, ja myöhemmin he päättävät mennä naimisiin, mistä hänen äitinsä ja sisarensa närkästyvät. Teoksessa Harry Potter ja puoliverinen prinssi ihmissusi Fenrir Harmaaselkä raatelee Billin kasvot,[11] kun kuolonsyöjät hyökkäävät Tylypahkaan. Koska Harmaaselkä ei tapahtumahetkellä ollut susimuodossa, Billistä ei tullut täyttä ihmissutta, vaikka joitain susimaisia piirteitä hänessä ilmeneekin, esimerkiksi mieltymys erittäin raakoihin pihveihin.[12] Bill osallistuu myöhemmin Albus Dumbledoren hautajaisiin yhdessä Fleurin kanssa.

Kirjassa Harry Potter ja kuoleman varjelukset Bill on yksi niistä, jotka naamioituvat Harryksi hämätäkseen kuolonsyöjiä. Seitsemän Potterin taistelun aikana Bill näkee Vauhkomielen kuoleman ja myöhemmin yrittää Lupinin kanssa etsiä tämän ruumista, mutta he eivät löydä sitä.

Myöhemmin Bill menee naimisiin Fleur Delacourin kanssa 1. elokuuta.[12] Kuolonsyöjät hyökkäävät häihin kesken kaiken Billin ja Fleurin paetessa paikalta. Myöhemmin Bill ja Fleur tarjoavat turvapaikan Harrylle, Ronille ja Hermionelle Simpukkamökissä. Bill ja Fleur osallistuvat myöhemmin myös Tylypahkan taisteluun.

Myöhemmin he saavat kolme lasta: Victoiren, Dominiquen ja Louis'n.[12]

Charlie Weasley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Charlie Weasley
Ensiesiintyminen Harry Potter ja liekehtivä pikari
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Hiusten väri punaiset
Tupa Rohkelikko
Ammatti lohikäärmeenkouluttaja
Syntymäpaikka Kotikolo, Englanti
Lojaalius Feeniksin kilta

Charlie Weasley (s. 12. joulukuuta 1972)[13] on Mollyn ja Arthurin lapsista toiseksi vanhin poika. Hän on neljä vuotta vanhempi kuin hänen pikkuveljensä Percy ja kaksi vuotta isoveljeään Billiä nuorempi.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Charlie toimi kouluaikoinaan Rohkelikon huispausjoukkueen etsijänä ja kapteenina. Charlie on legenda Tylypahkan huispaushistoriassa. Nykyään hän asuu Romaniassa, missä hän työskentelee lohikäärmeiden kanssa. Hän on lihaksikas (ja arpinen) ja hänellä on niin paljon pisamia, että hän näyttää melkein ruskettuneelta. Hän on Feeniksin killan jäsen. Charlie oli antanut vanhan taikasauvansa Ronille tämän aloitettua Tylypahkan.

Ensimmäisessä kirjassa Harry Potter ja viisasten kivi Charlie kirjoittaa Ronille kirjeen, mutta muutoin hän ei kirjassa esiinny. Charlie saa myöhemmin Ronilta vastauskirjeen ja auttaa Ronia, Harryä ja Hermionea hakemaan Hagridilta laittoman lohikäärmeen Norbertin pois. Myöhemmin Charlie lomailee perheensä kanssa Egyptissä Arthurin voitettua Päivän Profeetan kilpailun pääpalkinnon.

Kirjassa Harry Potter ja liekehtivä pikari hän toimittaa lohikäärmeet Tylypahkaan kolmivelhoturnajaisia varten ja Harry Potter ja kuoleman varjelukset -kirjassa hän toimii veljensä Billin häissä bestmanina. Myöhemmin Charlie osallistuu Tylypahkan taistelun loppuosaan Kuhnusarvion haettua lisäjoukkoja Tylyahosta.

J. K. Rowling on paljastanut, ettei Charlie koskaan mene naimisiin vaan jatkaa työskentelyä lohikäärmeiden parissa Romaniassa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Percy Weasley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Percy Weasley
Ensiesiintyminen Harry Potter ja viisasten kivi
Näyttelijä Chris Rankin
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Hiusten väri punaiset
Tupa Rohkelikko
Ammatti
taikaministeriön kansainvälisten taikayhteyksien osaston assistentti
Syntymäpaikka Kotikolo, Englanti
Lojaalius Cornelius Toffee
Feeniksin kilta (7. kirjassa)

Percy Ignatius Weasley (s. 22. elokuuta 1976)[14] on Weasleyn lapsikatraan kolmanneksi vanhin lapsi ja neljä vuotta vanhempi kuin Ron. Hän on pitkä ja laiha, ja hänelläkin on kirkkaanpunaiset hiukset sekä isänsä tavoin silmälasit.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hän kuuluu Rohkelikkoon, kuten kaikki muutkin Weasleyn perheestä, mikä herättää joissakin faneissa kummastusta, sillä Percyn älykkyys sopisi hyvin Korpinkynteen, ja hänen kunnianhimonsa Luihuiseen. Percy on mahtipontinen, ahkera ja verrattain vakava. Tylypahkassa hän on valvojaoppilas ja myöhemmin myös johtajapoika, mistä tulee lisäsyy Percyn pikkuveljille Fredille ja Georgelle kiusata häntä.

Percy seurustelee kouluaikoinaan Korpinkynteen kuuluvan Penelope Clearwaterin kanssa. Harryn neljäntenä kouluvuotena Percy tuomaroi Bartemius Kyyryn sijaisena kolmivelhoturnajaisia.[15]

Percy on erittäin kunnianhimoinen[16], mikä aiheuttaa lopulta harmaita hiuksia hänen perheelleen. Koulun jälkeen hän menee töihin taikaministeriöön, missä hän ylenee nopeasti, mutta saa samalla aikaan välirikon perheensä kanssa ollessaan ministeriön kannalla perhettään vastaan, kun Albus Dumbledore ja Harry Potter väittävät lordi Voldemortin palanneen. Vaikka ministeriön käsitys paljastuu vääräksi, Percy ja muut Weasleyt eivät saa sovittua riitaansa. Varsinkin Percyn vanhemmat ottavat riidan raskaasti.[17]

Hän tekee sovun perheensä kanssa ennen lopputaistelua. Percy selviää taistelusta hengissä. Uusi taikaministeri Kingsley Kahlesalpa ottaa hänet uuteen ministeriöönsä ja pojan ura lähteekin aivan uuteen nousuun.

Percy menee naimisiin Audrey-nimisen noidan kanssa ja he saavat kaksi tytärtä, Mollyn ja Lucyn.[14] Percy nimesi toisen tyttärensä äitinsä mukaan kunnioittaakseen tätä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Fred ja George Weasley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fred ja George Weasley
James ja Oliver Phelps esittävät elokuvissa Weasleyn kaksosia
James ja Oliver Phelps esittävät elokuvissa Weasleyn kaksosia
Ensiesiintyminen Harry Potter ja viisasten kivi
Näyttelijä James Phelps ja Oliver Phelps
Henkilötiedot
Sukupuoli mies
Hiusten väri punaiset
Tupa Rohkelikko
Ammatti
pilapuoti Weasleyn Welhowitsien omistaja
Syntymäpaikka Kotikolo, Englanti
Lojaalius Albuksen kaarti, Feeniksin kilta

Fred (1. huhtikuuta 19782. toukokuuta 1998) ja George Weasley (1. huhtikuuta 1978)[18] ovat Weasleyn kaksoset. Identtisyytensä vuoksi ainakin vieraiden on erittäin vaikeaa erottaa heidät toisistaan. Kaksoset ovat Ronia kaksi vuotta vanhempia. He tekevät alati toinen toistaan nerokkaampia ja hauskempia (mutta toisaalta joskus jopa julmilta vaikuttavia) piloja.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Heidän lempipilansa on kiusata isoveli Percyä: he pihistävät joka välissä tämän valvojaoppilaan merkin ja muuttavat sitä niin, että kaikki muut paitsi omistaja itse näkevät merkissä lukevan "Taukkikaheli". Myöhemmin kun Percystä tulee johtajapoika, kaksoset muuttavat tämänkin merkin tekstin niin, että muille siinä lukee "Nipottajapoika". Tämä herättää yleistä riemua, eikä Percy ymmärrä, miksi hänelle nauretaan.

Kaksosia sanotaan Tylypahkan pahimmiksi häiriköiksi sitten James Potterin ja Sirius Mustan. Fred ja George Weasley ovat Rohkelikon tuvan huispausjoukkueessa lyöjinä. Heidän kapteeninsa Oliver Wood kuvaa kaksosia ihmisryhmyiksi. He ovat syntyneet luonteisiinsa sopivasti aprillipäivänä.

Weasleyn kaksoset ovat varastaneet aikoinaan Tylypahkan vahtimestarilta, Argus Vorolta, kelmien kartan, jonka James Potter, Remus Lupin, Sirius Musta ja Peter Piskuilan keksivät ja kehittivät. Kartasta on ollut kaksosille huomattavaa hyötyä keppostelussa, mutta he antavat sen Harrylle tämän kolmantena lukuvuotena, jotta tämäkin pääsisi Tylyahoon koulutovereidensa mukana.

He eivät suorita kouluaan loppuun Tylypahkassa vaan lopettavat opinnot kesken viimeisenä kouluvuotenaan, koska he eivät pidä koulun silloisesta rehtorista, Dolores Pimennosta. He sanovat, etteivät he tarvitse tutkintotodistusta pärjätäkseen. Kaksosten paras ystävä Tylypahkassa on Lee Jordan, jonka kanssa he tekevät monia pilojaan.

Myöhemmin kaksoset perustavat Viistokujalle menestyvän pilailupuodin nimeltä Weasleyn WelhoWitsit, johon Harry lahjoittaa heille alkupääomaksi kolmivelhoturnajaisissa voittamansa rahapalkinnon, tuhat kaljuunaa.

Molly Weasley on pitkään hyvin suutuksissaan pojille: hänen mielestään heidän olisi pitänyt unohtaa pilailupuotihaaveensa ja sen sijaan seurata Percyä suorittaen huippuarvosanat, jotta he pääsisivät ministeriön palvelukseen. Poikien mielestä on kyllin häpeällistä, että kaksi perheestä on ministeriössä eivätkä he edes yritäkään muuttaa suunnitelmiaan. Molly raivostuu, kun pojat tulevat kotiin viidennen vuoden jälkeen vain kolme V.I.P. -arvosanaa eli minimimäärä taskussaan - ja nekin vain arvosanalla "Kelvollinen" eli alin hyväksytty, kun Mollyn mielestä alin hyväksyttävä heidän kohdallaan olisi ollut vähintään kuudesta seitsemään "Upeaa".[19]

Harry Potter ja kuoleman varjelukset -kirjassa George menettää toisen korvansa, kun Severus Kalkaros loitsii häneen Sektumsempra-kirouksen (jonka tosin oli tarkoitus osua Georgea tähdänneeseen kuolonsyöjään). Augustus Rookwook tappaa Fredin Tylypahkassa 2. toukokuuta 1998 käydyssä taistelussa.

J. K. Rowling on paljastanut haastattelussa, että George jatkaa tulevaisuudessa liiketoimiaan Ronin kanssa, mutta ilmeisesti yritysnimi on vaihtunut. Kirjailijan mukaan George ei koskaan toivu täysin Fredin kuolemasta eikä hän myöskään enää pysty loihtimaan suojeliusta. George avioituu Angelina Johnsonin kanssa. Angelina oli Fredin seuralainen Tylypahkan joulutanssiaisissa heidän kuudentena kouluvuotenaan. Georgelle ja Angelinalle syntyvät lapset Fred ja Roxanne.[18]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ron Weasley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ron Weasley

Ronald "Ron, Lonnukka" Bilius Weasley (s. 1. maaliskuuta 1980) esiintyy ensimmäisen kerran kirjasarjan ensimmäisessä osassa Harry Potter ja viisasten kivi päähenkilö Harry Potterin parhaana ystävänä ja on yksi kirjojen tärkeimmistä henkilöhahmoista. Ron on pitkä ja hontelo, ja hänellä on Weasleyn perheelle tyypilliset kirkkaanpunaiset hiukset. Hänellä on siniset silmät, suuret kädet ja jalat, pitkä nenä ja paljon pisamia. Kuten Harry ja tämän toinen ystävä Hermione Granger, Ronkin kuuluu Rohkelikko-tupaan. Hän jää usein kuuluisan Harryn maineen varjoon, mikä aiheuttaa toisinaan kitkaa ystävysten välille. Elokuvissa Ronia esittää Rupert Grint.

Ron menee naimisiin Hermione Grangerin kanssa, ja he saavat kaksi lasta: Rosen ja Hugon.

Ginny Potter.os.Weasley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ginny Potter
Ensiesiintyminen Harry Potter ja viisasten kivi
Näyttelijä Bonnie Wright
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Hiusten väri punaiset
Silmien väri ruskeat
Tupa Rohkelikko
Ikä 10–36
Ammatti Päivän Profeetan huispaustoimittaja
Syntymäpaikka Kotikolo, Englanti
Lojaalius Albuksen Kaarti, Feeniksin kilta

Ginevra ”Ginny” Molly Potter (o.s. Weasley; s. 11. elokuuta 1981)[20] on Harryn parhaan ystävän Ron Weasleyn pikkusisko. Ginny kuuluu Rohkelikko-tupaan.

Ginnyllä on kirkkaanpunaiset, pitkät hiukset, ja kirkkaat ruskeat silmät. Hänen syntymäpäivänsä on 11. elokuuta. Ginny kuuluu yhdeksänhenkiseen Weasleyn perheeseen. Hän on seitsenlapsisen perheen kuopus ja ainoa tytär. Hän on ensimmäinen Weasleyn sukuun syntynyt tyttö sitten vuosikymmenien. Ginnyn isä on Arthur Weasley, äiti Molly Weasley ja isoveljet ovat Bill, Charlie, Percy, Fred, George ja Ron. Ginny on vuoden nuorempi kuin Harry ja Ron, sekä Hermionea kaksi vuotta nuorempi.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjasarjan alussa Ginny vaikuttaa ujolta, mutta tämä johtuu vain siitä, että hän on ihastunut Harry Potteriin ja on tämän seurassa tuppisuuna. Toisessa kirjassa hän lähes menettää henkensä joutuessaan lordi Voldemortin ansaan – Harry kuitenkin pelastaa hänet.

Sarjan edetessä Ginny rentoutuu ja osoittautuu melko voimakastahtoiseksi persoonaksi ja toisinaan hän huolehtii hieman ilkikurisella vitsikkyydellään Harryn ja hänen ystäviensä viihtyvyydestä. Viidennessä kirjassa hän toimii jonkin aikaa Rohkelikon huispausjoukkueen etsijänä Harryn sijasta. Samassa kirjassa hän seurustelee myös korpinkynteläisen Michael Cornerin kanssa, mutta eroaa tästä pojan suututtua Rohkelikon voitettua hänen tupansa huispauksessa.

Kuudennessa kirjassa hän siirtyy huispausjoukkueen jahtaajaksi ja seurustelee Harryn luokkatoverin Dean Thomasin kanssa. Harry tajuaa vihdoin tunteensa Ginnyä kohtaan, ja kouluvuoden lopulla, erottuaan Deanista, Ginny alkaa seurustella Harryn kanssa. Harry eroaa kuitenkin Ginnystä Dumbledoren hautajaisissa: hän tietää, että Voldemort käyttää Harryn läheisiä hyväkseen, ja Harry haluaa suojella Ginnyä Voldemortilta. Ginny myöntää lopulta tienneensä aina, että Harry ei voi olla onnellinen, ellei taistele Voldemortia vastaan.

Viimeisessä kirjassa Ginny palaa kouluun, mutta Harry lähtee suorittamaan Dumbledoren antamaa tehtävää eli tuhoamaan Voldemortin hirnyrkit. Vasten vanhempiensa tahtoa Ginny osallistuu osittain salaa Tylypahkan ratkaisevaan taisteluun kirjan lopussa. Hän oli tuolloin vielä alaikäinen, mutta taisteli silti kuolonsyöjiä vastaan.

Epilogissa kerrotaan, että Ginny on naimisissa Harryn kanssa ja heillä on kolme lasta: James Sirius Potter, Albus Severus Potter ja Lily Luna Potter. Ginnyä esittää Harry Potter -elokuvissa Bonnie Wright.

Eräässä nettikeskustelussa Rowling kertoi Ginnyn päässeen koulun päätyttyä Henkipään Harpyijat -nimiseen huispausjoukkueeseen usean vuoden ajaksi. Aika vaikuttaisi olevan noin viisi vuotta: epilogissa lopputaistelusta on kulunut yhdeksäntoista vuotta, ja Ginnyllä oli sen jälkeen vielä vuosi koulua ja epilogin aikaan James on tokaluokkalainen, siis 12–13-vuotias.

Ansiokkaan pelaajakauden päätyttyä – ilmeisesti hänen mentyä naimisiin Harryn kanssa (Rowling ei täsmennä) – Ginnystä tulee Päivän Profeetan huispaustoimittaja.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Sukulaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fleur Delacour[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fleur Delacour
Ensiesiintyminen Harry Potter ja liekehtivä pikari
Näyttelijä Clémence Poésy
Henkilötiedot
Sukupuoli nainen
Hiusten väri platinanvaaleat
Silmien väri siniset
Tupa Käy Beauxbatons'n koulua
Ikä 17-46
Ammatti Irvetan työntekijä
Syntymäpaikka Ranska
Lojaalius Feeniksin kilta

Fleur Isabelle Delacour on ranskalainen noita, joka käy Beauxbatons'n taikakoulua. Fleurillä on pitkät platinanvaaleat hiukset ja hän on hyvin kaunis. Fleur lausuu kaikki h:lla alkavat sanat ilman ensimmäistä h-kirjainta ranskalaisen korostuksensa takia.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Saatuaan opintonsa valmiiksi hän pääsee osa-aikatöihin velhopankki Irvetaan,[21] ja samalla hän opettelee englannin kieltä. Fleurin toinen isoäiti on veela ja yksi hänen hiuksistaan on Fleurin ruusupuisen taikasauvan sisällä.[22]

Teoksessa Harry Potter ja liekehtivä pikari hän osallistuu kolmivelhoturnajaisiin. Fleur on kiitollinen Harrylle, koska tämä pelastaa Fleurin pikkusiskon Gabriellen kolmivelhoturnajaisten toisen osuuden eli mustan järven koetuksen aikana. Harry ei kuitenkaan vaivaudu kertomaan Fleurille, ettei Gabrielle todellisuudessa ollut oikeasti kuolemanvaarassa. Fleur itse keskeyttää toisen osuuden, mutta jatkaa kolmanteen koetukseen.

Fleur Delacour ja Bill Weasley aikovat mennä naimisiin ja kertovat siitä kirjassa Harry Potter ja puoliverinen prinssi, vaikka Molly Weasley on ensin naimisiinmenoa vastaan. Myöskään Ginny Weasley ei ilahdu asiasta, sillä hän ei pidä Fleuristä. Ginny käyttää Fleuristä nimitystä "Lima". Fleur ja Bill avioituvat kirjassa Harry Potter ja kuoleman varjelukset, mutta häät keskeytyvät kuolonsyöjien odottamattoman hyökkäyksen seurauksena. Fleur ja Bill muuttavat yhdessä simpukkamökkiin[12] jonnekin päin Ison-Britannian rannikkoa. Fleur ja Bill tarjosivat turvapaikan Harrylle, Ronille ja Hermionelle simpukkamökissä heidän paettua Malfoyiden kartanosta. Myöhemmin Fleur ja Bill osallistuvat Tylypahkan taisteluun.

Myöhemmissä haastatteluissa on kerrottu, että Fleurillä ja Billillä on kolme lasta: vuosi Tylypahkan taistelun jälkeen syntynyt tytär Victoire ja Dominique sekä Louis. Vaikka sekä Dominiquea että Louisia voidaan käyttää sekä naisen että miehen etunimenä, Harry Potter ja kuoleman varjelusten englanninkielisestä versiosta (Harry Potter and the Deathly Hallows) saamme selville Dominiquen olevan Fleurin ja Billin toinen tytär ("she") kun taas Louis ("he") on heidän ainoa poikansa. Harryn ja Ginnyn vanhin lapsi, James Sirius, yllätti Victoiren pussailemasta Teddy Lupinin kanssa.[12]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Muriel-täti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muriel-täti (s. 1890)[23] on Mollyn täti. Hän on suulas, tahditon ja itsekäs vanha rouva, joka tekee ensiesiintymisensä vasta teoksessa Harry Potter ja kuoleman varjelukset, vaikka hänet on mainittu nimeltä myös edeltävissä kirjoissa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Muriel saapuu Billin ja Fleurin häihin peräti 107 vuoden iässä ja on antanut Fleurille hopeisen tiaransa lainaksi. Muriel-täti on myös Rita Luodikon suuri ihailija ja Dumbledoren vanha tuttava. Häissä Muriel vihjaa Harrylle Dumbledoren menneisyyden synkästä puolesta — tosin tyypillisen mustavalkoisesta ja lopulta valheelliseksi paljastuvasta näkökulmasta.

Muriel-täti ei hyväksy jästisyntyisiä velhoja, vaikkei kannatakaan yhtä jyrkkää linjaa kuin esimerkiksi Voldemort ja Dolores Pimento. Hermionea kohtaan Muriel tuntee hienoista inhoa ja toteaakin hänestä Billin ja Fleurin häissä: "huono ryhti ja ruipelot nilkat". Jästivihastaan huolimatta Muriel kuuluu Feeniksin kiltaan ja toimii sille merkittäväksi eduksi seitsemännessä kirjassa. Muriel tarjoaa asuntonsa turvapaikaksi Weasleyn perheelle heidän jouduttua pakenemaan kuolonsyöjiä. Fred ja George Weasley myivät pilapuotinsa tavaroita Murielin asunnosta käsin. Myöhemmin Ollivander palautti Murielille Fleurin tiaran tämän pyynnöstä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Kotikolo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kotikolo (engl. The Burrow) on Weasleyn perheen omakotitalo.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lisa Waite Bunker: Arthur Weasley 7.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Viitattu 8.2.2008. (englanniksi)
  2. a b Rowling 2006, s. 103
  3. Rowling 2006, s. 93
  4. MSNBC.com (englanniksi)
  5. Lisa Waite Bunker: Molly Weasley 14.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Viitattu 8.2.2008. (englanniksi)
  6. Lisa Waite Bunker: P (Wizards, Witches and Beings) 6.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Arkistoitu 28.5.2008. Viitattu 12.6.2008. (englanniksi)
  7. Rowling 2004, s. 218–219
  8. Rowling 2006, s. 356
  9. Rowling 2008, s. 802–803
  10. Lisa Waite Bunker: Bill Weasley 7.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Viitattu 8.2.2008. (englanniksi)
  11. Rowling 2006, s. 656
  12. a b c d Lisa Waite Bunker: Fleur Isabelle Delacour 7.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Arkistoitu 9.6.2008. Viitattu 12.6.2008. (englanniksi)
  13. Lisa Waite Bunker: Charlie Weasley 1.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Viitattu 8.2.2008. (englanniksi)
  14. a b Lisa Waite Bunker: Percy Ignatius Weasley 17.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Viitattu 8.2.2008. (englanniksi)
  15. Rowling 2001, s. 471
  16. Rowling 2001, s. 510
  17. Rowling 2004, s. 92–93
  18. a b Lisa Waite Bunker: Fred and George Weasley 18.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Viitattu 8.2.2008. (englanniksi)
  19. Rowling 2004, s. 278
  20. Lisa Waite Bunker: Ginerva ”Ginny” Weasley 16.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Viitattu 8.2.2008. (englanniksi)
  21. Rowling 2006, s. 102
  22. Rowling 2001, s. 296
  23. Lisa Waite Bunker: M (Wizards, Witches and Beings) 6.1.2008. The Harry Potter Lexicon. Arkistoitu 28.5.2008. Viitattu 12.6.2008. (englanniksi)