Finanssialan Keskusliitto

Wikipedia
(Ohjattu sivulta Finanssialan keskusliitto)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Finanssialan Keskusliitto
[[Tiedosto: |250px|]]
Perustettu 2007
Toimiala Suomessa toimivien pankki-, vakuutus- ja rahoitusalan yhtiöiden etujärjestö
Kotipaikka Helsinki
Jäsenmäärä 400 jäsenyhteisöä ja niiden palveluksessa noin 42 000 työntekijää.
Sivusto www.fkl.fi

Finanssialan Keskusliitto (FK) on pankkeja, vakuutusyhtiöitä, rahoitusyhtiöitä, arvopaperinvälittäjiä, sijoitusrahastoyhtiöitä sekä finanssialan työnantajia edustava etujärjestö. Osa liiton jäsenistä hoitaa myös lakisääteiseen sosiaaliturvaan kuuluvia liikenne-, työeläke- ja työtapaturmavakuutuksia.

Finanssialan Keskusliiton tavoitteena on turvata jäsenyhtiöille hyvä toimintaympäristö, toimivat finanssimarkkinat ja tehokas maksujenvälitysjärjestelmä. Lisäksi tavoitteena on edistää vahingontorjuntaa ja yhteiskunnan turvallisuutta ja hyvinvointia.[1]

FK:lla on noin 400 jäsenyhteisöä ja niiden palveluksessa toimii noin 42 000 työntekijää.

FK kuuluu Elinkeinoelämän keskusliittoon.

Liiton toimitusjohtajana toimii Piia-Noora Kauppi ja varatoimitusjohtajana Esko Kivisaari. Helsingissä sijaitsevassa toimistossa työskentelee 63 finanssialan osaajaa.

FK:n hallitus on liiton yhdistyskokouksen valitsema. Kaudella 2013-2014 puheenjohtajana toimii varatoimitusjohtaja Ari Kaperi Nordea-konsernista.[2]

Eurooppalaista edunvalvontaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finanssialan Keskusliitto on tiiviisti mukana alan eurooppalaisessa edunvalvonnassa kattojärjestöjen EBF:n (European Banking Federation), Insurance Europen ja EFAMA:n (European Fund and Asset Management Association) kautta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FK perustettiin 1. tammikuuta 2007 Suomen Pankkiyhdistyksen, Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton, Rahoitusyhtiöiden yhdistyksen ja Finanssityönantajat ry:n yhdistyessä. Arvopaperivälittäjien yhdistys ja Finanssialan Keskusliitto yhdistyivät 1. tammikuuta 2009. Suomen Sijoitusrahastoyhdistys liittyi mukaan 1.9.2009. Finanssialan Keskusliiton ensimmäisenä toimitusjohtaja toimi Satu Huber. Piia-Noora Kauppi aloitti tehtävässä vuoden 2009 alussa.[3]

FK:n edeltäjäjärjestöistä Finanssityönantajat ry oli pankki- ja vakuutusalan työnantajajärjestö. Muut edeltäjät olivat omien alojensa yhteistoiminta- ja edunvalvontajärjestöjä. FK toimii molemmissa rooleissa.

Yhteiskunnallinen tukitoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finanssialan Keskusliiton tavoitteena on olla vastuullinen suomalaisen hyvinvoinnin, vaurauden ja kilpailukyvyn rakentaja. Vuonna 2013 FK tuki Ihan tavallisia asioita -kampanjaa ja vuoden 2012 joulutervehdyksiin varatut rahat ohjattiin HelsinkiMission nuorten kriisityön hyväksi.

FK tukee eduskuntavaaleissa ja eurovaaleissa puolueita ja niiden ehdokkaita sekä rahallisesti että myös osallistumalla puhujana vaalien tiimoilta järjestettäviin tilaisuuksiin. Rahallinen tuki jakautuu sekä puolueiden yleistukeen että suoraan ehdokkaille annettavaan tukeen.

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Finanssialan Keskusliitto tuki Keskustaa, Kokoomusta ja SDP:tä 13 000 eurolla. Vihreät ja RKP saivat molemmat vaalitukea 2500 euroa.[4]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Finanssialan Keskusliitto - Tietoa meistä Finanssialan keskusliitto. Viitattu 19.10.2011.
  2. Finanssialan Keskusliitto - Tietoa meistä - Hallitus Finanssialan keskusliitto. Viitattu 24.1.2014.
  3. Piia-Noora Kauppi FK:n toimitusjohtajaksi Taloussanomat. Viitattu 24.1.2014.
  4. Vaalituki 2011 7.6.2011. Finanssialan keskusliitto. Viitattu 16.10.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]