Fiat Punto

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Fiat Punto (1. sukupolvi)
Fiat Punto s.JPG
Valmistustiedot
Valmistusmaa Italia
Valmistaja Fiat
Valmistusvuodet 1994-1999
Korimalli 3-ovinen hatchback
5-ovinen hatchback
2-ovinen cabriolet
Luokka B-segmentti
Muotoilija Giorgetto Giugiaro
Edeltäjä Fiat Uno
Seuraaja Fiat Punto (2. sukupolvi)
Iskutilavuus 1.1-1.7l
Polttoaine Bensiini, diesel
Vetotapa Etuveto
Henkilöluku 4-5

Fiat Punto on Fiatin valmistama automalli, joka esiteltiin seuraajaksi huippusuositulle Fiat Unolle.

Autosta on valmistettu kolmea sukupolvea yli kahdenkymmenen vuoden aikana. Punto on ollut useina vuosina Suomen myydyin pikkuauto, ja globaalistikin Punto on Fiatin eniten myyty malli. Kesäkuussa 2005 oli maailmassa valmistettu jo 5 000 000 Puntoa.

Ensimmäinen sukupolvi (1993-1999)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen sukupolven Punto esiteltiin kesällä 1993 seuraajaksi Unolle, joka oli ehtinyt jo yli kymmenen vuoden ikään. Unoon verrattuna Giugiaron muotoileman Punton ulkomuoto oli paljon modernimpi ja erittäin puhdaslinjainen. Värivaihtoehtoina oli poikkeuksellisen nuorekkaita sävyjä. Punto valittiin Vuoden Autoksi 1995. Unon valmistus jatkui Punton rinnalla vielä jonkin aikaa.

Uudessa mallissa kiinnitettiin paljon entistä enemmän huomiota ympäristöystävällisyyteen ja turvallisuuteen. Vuoden 1997 Euro NCAP -törmäystesti antoi kuitenkin vain 2 tähteä, kun VW Polo ja Ford Fiesta parhaina pikkuautoina ylsivät 3 tähteen.

Fiat Punto GT
Fiat Punto Cabrio

Korimalleina olivat 3- ja 5-oviset hatchbackit, sekä vuodesta 1994 eteenpäin valmistettu Bertonen suunnittelema cabriolet.

Punton ainoat moottorit Suomessa olivat Unosta tuttu 1.1-litrainen 55-hevosvoimainen Fire ja siitä kehitetty 1.2-litrainen 75-hevosvoimainen. Muualla tarjottuja vaihtoehtoja olivat 1.2/60 hv, 1.6/88 hv, 1.7D/57 hv, 1.7 TD/71 hv ja turboahdettu 1.4 GT/133 hv.

Suomessa myytävä mallisto oli äärimmäisen suppea: 55 S 3-ovisena sekä 5-oviset 75 S ja 75 SX. S-mallin vakiovarusteluun sisältyi lämmitettävä kuljettajan istuin, sävylasit, sisältä säädettävät ulkopeilit ja takaluukun avaus sisältä.

SX-mallissa oli lisäksi vakiona 2-osainen takaistuin, keskuslukitus, sähköikkunat edessä, sumuvalot ja kierroslukumittari.

Suomeen ei tuotu ELX- eikä HSD-mallia, joissa oli mm. ABS-jarrut ja kuljettajan turvatyyny.

Vuodelle 1997 mallistossa tehtiin pieniä parannuksia jousitukseen, ilmanvaihtoon ja lämmityslaitteen ohjaukseen. Värivalikoima uusittiin ja kojelaudan väri muuttui tummemmaksi. Syksyllä 1997 esiteltiin 16-venttiilinen, 86-hevosvoimainen versio 1.2-litraisesta moottorista sekä 60-hevosvoimainen turbodiesel.

Fiat Punto (2. sukupolvi)
Fiat Punto II front 20100509.jpg
Valmistustiedot
Valmistusmaa Italia
Valmistaja Fiat
Valmistusvuodet 1999-2007
Korimalli 3-ovinen hatchback
5-ovinen hatchback
Luokka B-segmentti
Edeltäjä Fiat Punto (1. sukupolvi)
Iskutilavuus 1.2-1.9l
Polttoaine Bensiini, diesel
Vetotapa Etuveto
Henkilöluku 5

Toinen sukupolvi (1999-2007)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesällä 1999 esiteltiin toisen sukupolven Punto, joka ehti Suomeen vuoden lopussa. Ulkomuoto oli aikaisempaa kulmikkaampi, ja 3- ja

5-ovisten mallien muotoilu erosi selkeästi toisistaan erityisesti peräosassa. Etuvalot olivat kirkaslasiset ja ajovaloyhdistelmän keskellä sijaitsevien vilkkujen havaittavuus oli myös tavanomaista huonompi. Ohjaus uudessa Puntossa oli erittäin kevyt, mutta lisäksi tarjolla oli erityinen City-asento. Äänieristyksen parantamiseen sanottiin kiinnitetyn erityistä huomiota, mutta rengasmelu oli edelleen voimakas. Kaivattuja säilytyslokeroita matkustamossa oli entistä enemmän.

Korin galvanoitujen osien määrää oli lisätty ja vääntöjäykkyyttä oli parannettu. Turvallisuudessa oli tapahtunut merkittävää edistystä, jossa Punto oli nyt luokkansa kärkijoukossa. EuroNCAP-testi, josta Punto sai 4 tähteä, tehtiin kuitenkin turvatyynyllä varustetulla autolla, ja Punto oli edelleen luokkansa ainoa auto Suomessa jossa vakiovarustukseen ei sisältynyt ensimmäistäkään turvatyynyä. Testin jälkeen nousseen kohun seurauksena Fiat päätti ottaa kuljettajan turvatyynyn vakioksi.

Mallistoon kuului aluksi kolme bensiinimoottoria, joista Suomeen tulivat 1.2-litraiset 60- ja 80-hevosvoimaiset, joista jälkimmäinen oli 16-venttiilinen. Ero suorituskyvyssä näiden kahden välillä oli minimaalinen. Malliston huipulla oli 130-hevosvoimainen 1.8 HGT. Dieseleitä edustivat muissa maissa 1.9 D/60 hv ja 1.9 JTD/80 hv.

Toisen sukupolven facelift-malli

Perusmalli oli nyt ilman kirjaimia ja sisälsi keväästä 2000 lähtien radio/CD-soittimen. Kuljettajan turvatyyny maksoi 1400 markkaa ja 4 turvatyynyn paketti 5900.

SX oli varustettu ohjaustehostimella, keskuslukituksella, sähköikkunoilla edessä ja kuljettajan turvatyynyllä.

ELX:ssä oli lisäksi korinväriset puskurit, 2-osainen takaistuin, sisävalon viive, ajotietokone ja kierroslukumittari.

Ilmastointi oli vakiona Cool-rinnakkaismalleissa sekä vuoden 2003 alun Punto Dynamicissa, joka muuten vastasi SX-tasoa.

Kesällä 2003 Puntolle tehtiin facelift. Entinen umpikeula vaihtui melko ilmeettömään maskiin. Aiemmasta poiketen keula oli nyt samanlainen 3- ja 5-ovisisssa versioissa. Takaosassa muutokset olivat vähäisiä. Sisällä kojelaudan keskikonsoli oli kokenut muutoksia ja verhoilukankaat olivat uusia. Sisustusvärit olivat nyt harmaa ja sininen.

60-hevosvoimaista 1.2-litraista moottoria oli uudistettu polttoainetaloudellisuutta silmällä pitäen. Uutta 1.4-litraista bensiinimoottoria ja 1.3- ja 1.9-litraisia Multijet-dieseleitä ei tuotu Suomeen.

Jousitusta oli parannettu vaimentamaan värinöitä entistä tehokkaammin. Korirakenteessa uutta oli kiertojäykkyyttä parantava suurlujuusteräksinen tukipalkki. Vakiovarustukseen sisältyi nyt kaksi turvatyynyä, turvavyön esikiristimet ja aluksi myös ABS-jarrut. Lisävarusteena sai sivuturvatyynyt ja turvaverhot.

Perusvarustetaso Actualissa oli vakiona ohjaustehostin ja radio/CD.

Activessa oli lisäksi ajotietokone, kierroslukumittari, korinväriset puskurit, keskuslukitus, sähköikkunat edessä ja 2 pääntukea takaistuimella.

Dynamicissa oli kauko-ohjattava keskuslukitus, ilmastointi ja kylkilistat. 80-hevosvoimaisella moottorilla varustetuissa lisäksi korinväriset lämmitettävät sähköpeilit, 2-osainen takaistuin ja Isofix-kiinnikkeet takaistuimella.

Ilmeisesti Puntosta tuli liian kallis, sillä pian Actualin ja Activen korvasi Easy, josta ABS-jarrut oli karsittu pois. Muilta osin varustelu vastasi Activea.

Vuoden 2005 alussa ABS-jarrut tulivat pakollisiksi varusteiksi ja perus-Punton mallinimeksi tuli Torino.

Grande Punto (2005-2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2005 Fiat esitteli täysin uudistuneen, Giorgetto Giugiaron suunnitteleman Grande Punton. Se on suhteellisen kookas auto edeltäjäänsä verrattuna, eikä siinä ole juurikaan kokoeroa verrattuna esimerkiksi Fiat Stiloon.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Fiat Punto.