Fatima Whitbread

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Fatima Whitbread
Fatima Whitbread
Maa:  Yhdistynyt kuningaskunta
Naisten yleisurheilu
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Soul 1988 keihäänheitto
Pronssia Pronssia Los Angeles 1984 keihäänheitto
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Rooma 1987 keihäänheitto
Hopeaa Hopeaa Helsinki 1983 keihäänheitto
EM-kilpailut
Kultaa Kultaa Stuttgart 1986 keihäänheitto

Fatima Whitbread syntyjään Fatima Vedad (s. 3. maaliskuuta 1961 Stoke Newington, Lontoo) on brittiläinen keihäänheittäjä. Hän on naisten keihäänheiton maailmanmestari, Euroopan mestari ja moninkertainen arvokisamitalisti.

Whitbread saavutti MM-hopeaa naisten keihäänheitossa tuloksella 69,14 Tiina Lillakin jälkeen Helsingin maailmanmestaruuskilpailuissa 1983. Hän saavutti olympiapronssimitalin Los Angelesin kesäolympiakisoissa 1984. Whitbread heitti maailmanennätyksen 77,44 Stuttgartin EM-kisojen 1986 karsinnassa ja myös voitti Euroopan mestaruuden. Maailmanmestaruuden hän voitti Roomassa 1987. Whitbread saavutti olympiahopeamitalin Soulin kesäolympiakisoissa 1988.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fatima Vedad syntyi Lontoossa Kyproksen turkkilaiselle äidille ja Kyproksen kreikkalaiselle isälle. Hänen biologinen äitinsä hylkäsi hänet jo vauvaikäisenä, ja Whitbread vietti elämänsä ensimmäiset 14 vuotta pääosin lastenkodeissa. 13-vuotiaana Whitbread tuli myös äitinsä humalaisen miesystävän raiskaamaksi. Hänet adoptoitiin 14-vuotiaana. Adoptioäiti Margaret Whitbread oli Fatiman keihäänheittovalmentaja.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.