Fathi Shakaki

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Fathi Shakaki (tunnetaan myös nimellä Shaqaqi,Shqaqi tai Shiqaqi) (19511995) oli palestiinalainen Islamistisen jihad perustajia.

Shakaki perusti islamistisen jihadin yhdessä Abd Al Aziz Awdanin kanssa Gazassa 1970-luvulla. Järjestö oli Egyptin islamilaisen jihadin alajärjestö. Fathi oli sunnimuslimi ja julkaisi pamfletteja jossa perustettiin jihadin käyttöä laillisesti politiikassa. Fathin perustelut jihadiin oli martyyrinen.

26. lokakuuta vuonna 1995 Fathi Shakaki ammuttin Diplomat Hotelissa Sliemassa Maltalla Israelin tiedustelupalvelu Mossadin toimesta. Fathi oli tullut Maltalle väärällä nimellä tohtori Ibrahim Shaweshi. Fathi oli tullut vuonna 1993 neljä kertaa Maltalle. Tällä kertaa Fathi oli matkalla Tripoliin jossa hänen piti neuvotella Libyan johtaja Muammar Gaddafin kanssa joka rahoittaa Fathin järjestöä.

Eräs mies käveli kohti Shakakia kun hän oli saapumassa hotelliin kun mies ampui Shakakin äänenvaimennetulla aseella. Shakakin murhaajat olivat salakuljettaneet moottoripyörän Maltalle jota käytettiin Shakakin seuraamisessa. Se löytyi saaren pohjoisosassa Msidan kylässä josta murhaajat pakenivat pikaveneellä avomerelle, jossa oli laivaa odottamassa. Shahakin hautaisissa Damaskoksessa oli noin 40 000 ihmistä 1. marraskuuta. Myös Gazassa mellakoitiin.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.