Extreme Rules (2010)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Extreme Rules (2010) oli World Wrestling Entertainment -painiyhtiön tuottama pay-per-viewselvennä, joka järjestettiin 25. huhtikuuta 2010 1st Mariner Areenalla Baltimoressa, Marylandissa. Sen sponsoroi KFC. Tämä PPV tunnettiin ennen nimellä One Night Stand, mutta vuonna 2009 nimi vaihdettiin. Tapahtuma paikkasi Backlash-tapahtuman siirtyessään huhtikuun PPV:ksi. Tämä oli toinen peräkkäinen Extreme Rules. Siellä käytiin kahdeksan matsia.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Triple H loukkaantui yli puoleksi vuodeksi, Sheamusia vastaan taistellessa.

Pääfeudi RAW’sta oli WWE-mestarin, John Cenan ja Batistan välillä. Feudi alkoi helmikuisessa pay-per-viewissä WWE Elimination Chamber -tapahtumassa, kun Batista voitti Cenan WWE-mestaruuden Elimination Chamber -ottelun jälkeen. WrestleMania XXVI:ssä Cena kuitenkin onnistui voittamaan Batistan, ja Cenasta tuli seitsenkertainen WWE-mestari. RAW’ssA 5. huhtikuuta Batista pieksi Cenan matsin jälkeen ja ilmoitti, että heidän uusintaottelunsa tulisi olla Last Man Standing -matsi Extreme Rulesissa.

World Heavyweight -mestari Jack Swagger SmackDown-brändistä määrättiin kohtaamaan Randy Orton RAW-brändistä, mestaruusottelussa. WrestleManiassa Swagger voitti Money in the Bank -tikapuuottelun ja ansaitsi sopimuksen mestaruusmatsiin, missä vain ja milloin vain hän sen haluaisi. 2. huhtikuuta Swagger rahasti salkkunsa Chris Jerichon World Heavyweight -mestaruuden ja voitti sen. Edgen ja Jerichon #1 haastajien matsin päätyttyä tupla ulos -laskuun, RAW’n illan isäntä David Hasselhoff ilmoitti, että Swagger tulisi kohtaamaan Extreme Rules -ottelussa Randy Ortonin, joka on selättänyt hänet kahdesti.

Chris Jerichon ja Edgen välille määrättiin myös matsi tapahtumaan. Edge palasi toivuttuaan loukkaantumiselta, Royal Rumblessa voittaen sen ja ansaitsi mestaruusottelun WrestleManiassa. WrestleMania-vastustajakseen Edge valitsi Jerichon World Heavyweight -mestaruudesta, mutta hävisi ottelun. Seuraavassa SmackDownissa Edge pieksi loukkaantuneen Jerichon, minkä seurauksena Swagger pääsi rahastamaan Money in the Bank -salkuunsa sopimuksen ja hän myös voitti mestaruuden. Kun Edgen ja Jerichon ykköshaastajuusmatsi päättyi tupla ulos -laskuun, heidän välille määrättiin Steel Cage -ottelu.

RAW-brändistä Extreme Rulesissa kohtasivat myös Triple H ja Sheamus. Sheamus syyllisti Triple H:ta siitä, että hän hävisi WWE -mestaruuden Elimination Chamber -tapahtumassa, joten Sheamus haastoi Triple H:n matsiin WrestleManiaan. WrestleManiassa Triple H kuitenkin voitti Sheamusin. Seuraavissa RAW’ssa molemmat kyökkäilivät omilla aseillaan (Triple H lekalla ja Sheamus rautaputkella) ja pian heidän välilleen määrättiin Street Fight -matsi Extreme Rules -tapahtumaan.

CM Punk ja Rey Mysterio olivat olleet riidoissa jo muutaman kuukauden. Ennen WrestleManiaa Punk oli haastanut Mysterion tämän vaimon ja lasten edessä, ja koska Mysterio ei suostunut, Punk pääsi nöyryyttämään tätä ja haukkumaan pelkuriksi. Sittemmin Mysterio hyväksyi Punkin haasteen ja voitti tämän WrestleManiassa. Jos Mysterio olisi hävinnyt, hänen olisi pitänyt liittyä Straight Edge Societyyn. Kun Punk nimesi jäseniä Societyyn, hän oli ”ajanut” heidät kaljuiksi, vaikka itse säilytti pitkät hiuksensa. Tämän tuloksena Mysterio haastoi Punkin matsiin Extreme Rules -tapahtumaan, jonka stipulaationa olisi se, että jos Punk häviäisi, hänet ajettaisiin kaljuksi.

Matsit ja tulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Matsit Stipulaatiot Aika
Dark Kofi Kingston voitti Dolph Zigglerin Tavallinen matsi 03:01
1 Hart Dynasty (Tyson Kidd ja David Hart Smith) voittivat ShoMizin (Big Show ja The Miz) Gauntlet matsi; jos ShoMiz häviää mikä vain joukkue saa tulevaisuudessa matsin Mestaruuksista. Matsiin kuului myös R-Truth & John Morrison ja Mark Henry & Montel Vontavious Porter 06:48
2 CM Punk voitti Rey Mysterion Hair matsi; jos Punk häviää, hänet täytyy ajaa kaljuksi. 16:57
3 JTG voitti Shad Gaspardin Strap Matsi 05:53
4 Jack Swagger (c) voitti Randy Ortonin Extreme Rules matsi World Heavyweight Mestaruudesta 14:01
5 Sheamus voitti Triple H:n Street Fight matsi 17:18
6 Beth Phoenix voitti Michelle McCoolin (c) Extreme Makeover matsi WWE Women's Championshipistä 06:32
7 Edge voitti Chris Jerichon Steel Cage matsi 21:58
8 John Cena (c) voitti Batistan WWE Mestaruudesta Last Man Standing matsi 26:02

Extreme Rules kronologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtuma kronologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]