Expert

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Expert ASA Oy

Expert logo.png

Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 1995
Toimitusjohtaja Mika Aro
Kotipaikka Helsinki
Toimiala Sähköisten kodinkoneiden vähittäiskauppa
Tuotteet Kodintekniikka
Henkilökuntaa yli 400
Kotisivu Expert
Jonoa Rovaniemen Expertin edessä heinäkuussa 2008.
Expert-myymälä Arendalissa Norjassa.

Expert ASA Oy on norjalaiseen Expert AS -konserniin kuuluva kodintekniikkaa myyvä liikeketju, jolla on Suomessa tällä hetkellä 38 myymälää ja internetmyymälä. Yritys työllistää Suomessa yli 400 henkilöä.

Expert ASA Oy kuuluu kauppiasjäsenenä Expert Finland -kauppaosuuskuntaan, sen suurimpana jäsenliikkeenä. Expert ASA Oy syntyi kun norjalainen Expert AS -konserni hankki itselleen vuonna 1995 perustetun Konepiste J. Oja Oy:n 10.1.2007. Expert ASA Oy sittemmin on kasvanut kovaa vauhtia. Vuoden 2007 alussa yrityksellä oli Suomessa 8 myymälää, nyt niiden määrä on kasvanut 34:ään. Suomen toimiva johto omistaa 49% yrityksen osakkeista.

Vuoden 2012 toukokuun lopulla Expert ASA Oy ilmoitti tehneensä esisopimuksen viiden Veikon Kone -myymälän ostamisesta. Kauppaan kuuluvat Turun, Raision kauppakeskus Myllyn, Tampereen, Lohjan ja Helsingin Aleksanterinkadun Veikon Kone -myymälät. Kesäkuun 2012 lopulla myymälät avautuivat Expert-myymälöinä.

Expert -ketjuun kuuluu Suomessa Expert ASA Oy:n myymälöiden lisäksi myös noin 70 kauppiasvetoista myymälää. Myymälämäärällä mitattuna Expert on Suomen suurin kodinkoneketju.

Expert ASA:n myymälät Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]