Expert

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Expert ASA Oy

Expert logo.png

Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 1995
Toimitusjohtaja Mika Aro
Kotipaikka Helsinki
Toimiala Sähköisten kodinkoneiden vähittäiskauppa
Tuotteet Kodintekniikka
Liikevaihto Nousua 217 milj. € (2013)[1]
Henkilökuntaa 432 (2013)[1]
Kotisivu Expert
Jonoa Rovaniemen Expertin edessä heinäkuussa 2008.
Expert-myymälä Arendalissa Norjassa.

Expert ASA Oy on norjalaiseen Expert AS -konserniin kuuluva kodintekniikkaa myyvä liikeketju, jolla on Suomessa tällä hetkellä 37 myymälää ja internetmyymälä. Yritys työllistää Suomessa yli 400 henkilöä.

Expert ASA Oy kuuluu kauppiasjäsenenä Expert Finland -kauppaosuuskuntaan, sen suurimpana jäsenliikkeenä. Expert ASA Oy syntyi, kun norjalainen Expert AS -konserni hankki itselleen vuonna 1995 perustetun Konepiste J. Oja Oy:n 10. tammikuuta 2007. Expert ASA Oy on sittemmin kasvanut kovaa vauhtia. Vuoden 2007 alussa yrityksellä oli Suomessa kahdeksan myymälää, nyt niiden määrä on kasvanut 37:ään.

Expert-ketjuun kuuluu Suomessa Expert ASA Oy:n myymälöiden lisäksi myös noin 70 kauppiasvetoista myymälää. Myymälämäärällä mitattuna Expert on Suomen suurin kodinkoneketju.

Toukokuussa 2014 avattiin Raision Kuninkojalla Expert-myymälä täysin uudistuneena. Myymälä on pohjoismaisen myymäläkonseptin mukaan toteutettu, tuotevalikoima on kolme kertaa aikaisempaa laajempi ja myymälässä on muun muassa yksi Suomen suurimpia televisioseiniä.

Expert ASA:n myymälät Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • a b Ismo Virta: Suomen suurimmat yritykset, Talouselämä 20/2014, sivu 44–45.