Evelina Hromtšenko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Evelina Hromtšenko

Evelina Leonidovna Hromtšenko (ven. Эвелина Леонидовна Хромченко, s. noin 1974 Moskova, Neuvostoliitto) on venäläinen muotitoimittaja.

Hromtšenkon isä oli taloustieteilijä ja äiti venäjän kielen ja kirjallisuuden opettaja. Kertomansa mukaan hän sai äitinsä, tätinsä ja isoäitinsä opastuksella perehdytystä muodin saloihin sekä englantilaiseen ja saksalaiseen kulttuuriin jo lapsuudessaan. Hän opiskeli journalistiikkaa Moskovan yliopistossa ja sai niin sanotun punaisen diplomin.

Vuonna 1994 Hromtšenko ryhtyi toimittamaan teinitytöille tarkoitettua Karusel (Карусель) -lehteä, muutti sen sisällön muotitietoisempaan suuntaan ja muutti sen nimeksi Marusja. Miehensä Aleksandr Šumskin kanssa Hromtšenko perusti Artefakt-viestintätoimiston. Tämän päätoimittajana hän oli järjestämässä runsaan vuoden aikana kymmeniä lehdistökonferensseja, joihin osallistuivat muun muassa Sharon Stone, Brad Pitt, Giorgio Armani, Linda Evangelista ja Pierre Carden. Artefakt ryhtyi toimittamaan Russian Fashion Week -nimistä viikkojulkaisua. Vuodesta 1999 Hromtšenko on ollut ranskalaisen muotilehden L'Officielin venäjänkielisen version luova päätoimittaja.

Hromtšenkolla on Venäjän television Ykköskanavalla päivittäinen muotiohjelma Modnyi prigovor (Модный приговор), jossa hän kertoo yhdessä Slava Zaitsevin ja Arina Šarapovan kanssa moskovalaisen muodin uusimmista virtauksista. Iäkäs herrasmies Zaitsev on olevinaan makutuomari, Šarapova puolustusasianajaja, ja Hromtšenkolla on syyttäjän osa.

Hromtšenko teki cameo-esiintymisen televisiosarjassa Ne rodis krasivoi (Не родись красивой) vuonna 2005.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]