Eva Marie Saint

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eva Marie Saint elokuvassa Vaarallinen romanssi

Eva Marie Saint (s. 4. heinäkuuta 1924 Newark, New Jersey) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on näytellyt vaaleita, viehättäviä naispääosia monissa elokuvissa 1950-luvulta alkaen.

Saint opiskeli näyttelemistä Bowling Green State Universityssä, ja teki joitain töitä radiossa ja televisiossa ennen Drama Critics Awardin voittoa roolistaan näytelmässä A Trip to Bountiful (1953).

Hänen ensimmäinen elokuva oli Alaston satama (1954) vastanäyttelijänä Marlon Brando, josta hän voitti parhaan naissivuosan Oscarin. Hän teki tunnetuimmat elokuvansa uransa alkuaikoina: Kourallinen lunta (1957) vastanäyttelijänä Don Murray, Alfred Hitchcockin Vaarallinen romanssi (1959) vastanäyttelijänä Cary Grant, ja Exodus (1960) vastanäyttelijänä Paul Newman. Saint näytteli myös vuonna 1966 ilmestyneessä Formula 1:stä kertovassa Grand Prix -elokuvassa.

Jouduttuaan näyttelemään 1970-luvulla vain toisen luokan elokuvissa, Saint palasi televisioon ja teatteriin 1980-luvulla. Hän näytteli useissa televisioelokuvissa, ja voitti vuonna 1990 Emmyn minisarjasta Harkittu murha.

Saint näytteli Martha Kentiä, Teräsmiehen äitiä, elokuvassa Teräsmiehen Paluu (2006).

Eva Marie Saintillä on kaksi tähteä Hollywood Walk of Famellä, yksi elokuvista (6624 Hollywood Boulevard) ja toinen televisiosta (6730 Hollywood Boulevard).

Eva Marie Saint on ollut naimisissa Jeffrey Haydenin kanssa vuodesta 1951 lähtien. Heillä on kaksi lasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]