Eurooppatiedotus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eurooppatiedotus (ruots. Europainformationen) on Suomen ulkoministeriön ylläpitämä palvelu, jonka tehtävänä on tuottaa ja välittää tietoa suomeksi ja ruotsiksi EU-asioista ja Suomen toiminnasta EU:ssa. Eurooppatiedotus on osa valtionhallinnon EU-kansalaistiedottamista.

Eurooppatiedotus vastaa kysymyksiin EU:sta ja tarjoaa maksuttomia julkaisuja. Eurooppatiedotus tekee yhteistyötä maakunnallisten, alueellisten ja paikallisten toimijoiden kanssa EU-asioiden kansalaisviestinnässä. Eurooppatiedotus järjestämää seminaareja ja keskustelutilaisuuksia sekä osallistuu messuille ja EU-aiheisiin tapahtumiin. Eurooppatiedotus hallinnoi kansalaisjärjestöille vuosittain myönnettävää Eurooppa-tiedottamiseen tarkoitettua valtionavustusta.

Eurooppatiedotuksen asiakaspalvelupisteet ovat aiemmin olleet osa Euroopan komission Europe Direct -tiedotusverkostoa. Yhteistyösopimus on päättynyt vuoteen 2012.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eurooppatiedotus aloitti toimintansa maaliskuussa 1993 ja avasi ensimmäisen toimipisteensä Helsinkiin saman vuoden toukokuussa. Maakunnalliset asiakaspalvelupisteet sijaitsivat vuoteen 2013 saakka pääsääntöisesti maakuntakirjastoissa. Eurooppatiedotuksen uudistus tapahtui vuonna 2013, jolloin maakunnallisista toimipisteistä luovuttiin ja toiminta keskitettiin Helsinkiin Katajanokalle. Uudistuneessa Eurooppatiedotuksen ja kansalaisviestinnän yksikössä työskentelee kaikkiaan 12 työntekijää. Tiedottajia Eurooppatiedotuksella on yhteensä seitsemän. Heistä yksi työskentelee Rovaniemellä Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa. Uudistuksessa Eurooppatiedotuksen EU-kansalaisviestinnän painopiste siirtyi verkkoon ja sosiaaliseen mediaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.