Eugène Schueller

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Eugène Schueller (18811954) oli ranskalainen liikemies ja L’Oréalin, maailman johtavan kosmetiikka- ja kauneustuotteita valmistavan yhtiön perustaja.

Ura ja L’Oréalin ensiaskeleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1907 nuori ranskalainen kemisti, Eugène Schueller, kehitti hiusten värjäykseen soveltuvan aineen. Hän kutsui keksintöään Auréoleksi. Tästä alkoi L’Oréalin historia. Eugène kehitti ja valmisti omia tuotteitaan ja myi niitä Pariisin kampaajille.

Vuonna 1909 Eugène perusti yrityksen, Société Française de teintures inoffensives pour cheveux, josta myöhemmin tuli L’Oréal. Yhtiön periaatteet, tutkimus ja kiinnostus kauneiden hoitoon, suuntasivat sen kohti hyvää tulevaisuutta ja L’Oréalia.

Aikaisen 1900-luvun alussa Schueller hankki taloudellista tukea La Cagoule -ryhmältä. Heillä oli muutamia yhteisiä kokouksia L’Oréalin pääkonttorissa. L’Oréal otti La Cagoule -ryhmästä jäseniä hallitukseensa toisen maailmansodan jälkeen, mm. Jacques Corrèzen, joka toimi toimitusjohtajana L’Oréalin Yhdysvaltain sektorilla.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Schuellerilla oli yksi tytär, Liliane Bettencourt, joka jäi myöhemmin André Bettencourtin leskeksi. Heilläkin oli vain yksi tytär, Françoise Meyers, joka on L’Oréalin hallituksen jäsen. Françoise on naimisissa Jean-Pierre Meyersin kanssa. Hän on Ranskan rikkaimpia naisia.