Ernst Rolf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ernst Rolf

Ernst Rolf (syntymänimeltään Ernst Ragnar Johansson; (20. tammikuuta 189125. joulukuuta 1932) oli ruotsalainen laulaja, näyttelijä ja revyykuningas. Hän oli naimisissa kolme kertaa.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ernst Ragnar Johansson syntyi Falunissa, Taalainmaan läänissä. Hänen isänsä oli vaatturi. Ernstin perhe asui pienellä tilalla Elsborgissa. Hän oli musikaalinen jo pienenä ja esiintyi usein IOGT:ssäselvennä yhdessä vanhemman veljensä Birgerin kanssa, joka soitti pianoa. Syksyllä 1906 Ernst alkoi työskennellä postimyyntifirmassa nimeltään Åhlen & Holm Insjönissä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jo seuraavana vuonna hän lopetti Åhlénissa & Homissa ja vaihtoi nimekseen Ernst Rolf. Hän alkoi kierrellä näyttelijänä ja revyylaulajana. Ernst Rolfilla oli kyky keksiä melodioita, jotka jäivät ihmisten mieliin. Moni ruotsalainen yhteislaulu onkin lähtöisin hänen revyistään.

Rolfin ensimmäiset nauhoitukset tehtiin 1910. Yhteensä hän levytti 851 levytystä koko uransa aikana. Lisäksi hän näytteli muutamassa elokuvassa.

Vuonna 1932 Rolf yritti itsemurhaa hukuttautumalla. Yritys kuitenkin epäonnistui, mutta sen seurauksena hän sai keuhkokuumeen ja kuoli joulupäivänä samana vuonna. Hänet on haudattu Norra begravningsplatsenille Tukholmaan.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.