Eric Weiss

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eric Weiss
Luoja(t) J. J. Abrams
Näyttelijä(t) Greg Grunberg
Ensi-
esiintyminen
Jaksossa 1.01 "Truth Be Told"
Viimeinen
esiintyminen
Jaksossa 5.10 "S.O.S."
Henkilötiedot
Koko nimi Eric Weiss
Ammatti CIA, NSC
Sukupuoli mies
Suhteet
Tutut Nadia Santos (tyttöystävä)

Eric Weiss on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Alias. Häntä esittää näyttelijä Greg Grunberg.

Hahmon tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric Weiss syntyi 17. huhtikuuta 1968 Los Angelesissa, Yhdysvalloissa. Myöhemmällä iällä hän liittyi CIA:han, jossa hänen työparinsa ja ystävänsä on Michael Vaughn. Vaughn ja Weiss tapaavat Sydney Bristow'n ensimmäistä kertaa tämän tullessa CIA:han liittyäkseen kaksoisagentiksi, jotta voisi auttaa CIA:na esiintyvän terroristiorganisaatio Allianssin kaatamisessa.

Toisella kaudella Weiss saa ampumahaavan kaulaan, mikä pakottaa hänet muutamaksi kuukaudeksi lepoon. Kolmannella kaudella hän yllättyy kuullessaan Sydneyn kuoleman olleen lavastus. Hän auttaa masentunutta Sydneytä muuttamaan hänen naapuriinsa ja hankkii hänelle Liisa Ihmemaassa -kirjan kolmannen painoksen Sydneyn menetettyä kaiken omaisuutensa. Neljännellä kaudella Weiss värvätään CIA:n salaiseen osastoon, APO:on. Hän alkaa myös seurustella Sydneyn siskopuolen Nadia Santosin kanssa.

Viidennellä kaudella Weiss saa työtarjouksen Washington D.C.:stä "läheltä presidenttiä", minkä hän ottaa vastaan jättäen sarjan. Hän palaa myöhemmin viimeistä kertaa APO:a avustamaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]