Eric Weiss

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eric Weiss
Luoja(t) J. J. Abrams
Näyttelijä(t) Greg Grunberg
Ensiesiintyminen Jaksossa 1.01 "Truth Be Told"
Viimeinen
esiintyminen
Jaksossa 5.10 "S.O.S."
Koko nimi Eric Weiss
Status elossa
Ammatti CIA, NSC
Sukupuoli mies
Suhteet
Tutut Michael Vaughn
Jack Bristow
Sydney Bristow
Marcus Dixon
Marshall Flinkman
Arvin Sloane
Nadia Santos (tyttöystävä)

Eric Weiss on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Alias. Häntä esittää näyttelijä Greg Grunberg.

Hahmon tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eric Weiss syntyi 17. huhtikuuta 1968 Los Angelesissa, Yhdysvalloissa. Myöhemmällä iällä hän liittyi CIA:han, jossa hänen työparinsa ja ystävänsä on Michael Vaughn. Vaughn ja Weiss tapaavat Sydney Bristow'n ensimmäistä kertaa tämän tullessa CIA:han liittyäkseen kaksoisagentiksi, jotta voisi auttaa CIA:na esiintyvän terroristiorganisaatio Allianssin kaatamisessa.

Toisella kaudella Weiss saa ampumahaavan kaulaan, mikä pakottaa hänet muutamaksi kuukaudeksi lepoon. Kolmannella kaudella hän yllättyy kuullessaan Sydneyn kuoleman olleen lavastus. Hän auttaa masentunutta Sydneytä muuttamaan hänen naapuriinsa ja hankkii hänelle Liisa Ihmemaassa -kirjan kolmannen painoksen Sydneyn menetettyä kaiken omaisuutensa. Neljännellä kaudella Weiss värvätään CIA:n salaiseen osastoon, APO:on. Hän alkaa myös seurustella Sydneyn siskopuolen Nadia Santosin kanssa.

Viidennellä kaudella Weiss saa työtarjouksen Washington D.C.:stä "läheltä presidenttiä", minkä hän ottaa vastaan jättäen sarjan. Hän palaa myöhemmin viimeistä kertaa APO:a avustamaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]