Erämaan tarinoita

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Erämaan tarinoita on Penny Girl -nimisestä hevoskerhosta ilmestyvä kirjasarja. Sarjan kirjoittaja on Angela Dorsey, joka asuu itsekin erämaassa. Häneltä on julkaistu Penny Girlissä mm. Freedom- ja hevosenkelisarjaa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjoissa seikkailee Evy Taylor -niminen 13-vuotias ratsastajatyttö, jolla on kummallinen kyky. Hän nimittäin osaa puhua telepaattisesti hevosten kanssa, ja ymmärtää niitä todella hyvin. Hän ei tiedä, onko se kirous vai lahja. Evy asuu äitinsä Latician kanssa Kanadassa erämaassa. Evyllä on kaksi hevosta, Rusty, hänen ikioma kimo ruunansa, ja vapaasielu Twilight, jonka hän pelastaa suden raatelemana luonnosta. Ruunivoikko Twilight on peräisin lähistöllä majailevasta mustangilaumasta, jonka johtaja on tummanruunikko ori Night Hawk, joka on myös Twilightin isä. Twilightin emä on palomino Wind Dancer. Twilightilla on myös velipuoli Dark Moon ja pikkusisko, Butterfly. Night Hawkin laumaan kuuluu myös musta tamma Black Wing, rautias tamma Shimmer ja mustanpäistärikkö orivarsa Ice. Laumaan ovat kuuluneet mm. vaaleanrautias nuori tamma Willow, joka joutui toisen oriin laumaan sekä vanha kimo tamma Snow Crystal, joka ilmoitettiin kuolleeksi kirjassa Salaisuuksien kevät. Evyn kotona majailee myös äidin haaveilijahevonen Cocoa. Perheeseen kuuluu myös ikivanha saksanpaimen-narttu Loonie, orpo hirvivasa Tumpelo, joka oli aluksi Thumper, ja uusi asukas, Rascal-niminen koiranpentu. Evyn paras ystävä on Kestrel, joka asuu noin kymmenen mailin päässä Evyn ja hänen äitinsä piilopirtistä. Kestrelillä on kaksi siskoa, Mya ja Nova, sekä Äiti, Elaine ja isä, Seth. Kestrelin vanha tamma on nimeltään Twitchy, ja collie on James. Hänen huoneessaan majailee ikuinen irvistys naamallansa pitävä Snarly-kissa. Kestrelillä ja hänen perheellään on monta sataa lehmää.

Evy on sataprosenttisen varma, että hänen äitinsä on paossa jotakin, tai joitakin. Kun äiti sitten eräänä päivänä lipsauttaa, että he eivät asu erämaassa enää paria vuotta kauempaa, Evy alkaa aavistaa, että äidin maapako johtuu hänestä. Evy aikoo selvittää äitinsä salaisuuden ystäviensä Rustyn, Twilightin ja Kestrelin avulla, vaikka siinä kestäisi kauan. Erämaassa kaikki ei kuitenkaan mene kuin suunniteltiin. Karhut, sudet, puumat ja muut pedot ovat vaarana, ja talvisin pakkanen paukkuu ihan kunnolla. Kirjassa Enkelten syksy Evyn ystävä Kestrel lähtee sisäoppilaitokseen. Tytöt vakoilevat erästä perhettä, johon kuuluu hyvin paljon Evyä muistuttava, tosin nuorempi tyttö. Myöhemmin tytöt saavat selville tytön olevan Evyn siskopuoli ja että Evyn isä onkin elossa, vaikka Evyn äiti on luullut tämän kuolleen. Evyn isoäiti on rikas ja vaikutusvaltainen vanha nainen, joka haluaisi pitää Evyn itsellään. Tämä oli myös valehdellut Evyn äidille tämän puolison kuolleen auto-onnettomuudessa, vaikka todellisuudessa mies oli vain halvaantunut alaraajoistaan ja kulkee nykyään pyörätuolissa. Siskopuoli Jenin lisäksi Evyllä on myös pikkuvelipuoli Tristan. Jenillä on myös hevosia, joista yksi, lumoavan kaunis andalusialaistamma Morning Star auttaa Evyä pakenemaan ja on muutenkin lojaali Evylle. Muita hevosia ovat mm. ketunpunainen ruuna Fox, friisiläistamma Fiercy Rain ja sen orivarsa Storm. Evylla on vastassaan suuri haaste.

Erämaan tarinoita -sarjan kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Talvinen kaviotanssi, 2009
  • Mustan kevään lapsi, 2010
  • Villien sydänten kesä, 2009
  • Käärmekanjonin syksy, 2011
  • Vaarojen talvi, 2011
  • Salaisuuksien kevät, 2011
  • Kesäinen kilpajuoksu, 2011
  • Enkelten syksy, 2012
  • Sydäntalven soturit, 2013

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]