Epäkonferenssi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Epäkonferenssi on vapaamuotoinen tapahtuma, joka eroaa tavanomaisista konferensseista pyrkimällä olemaan avoimempi, osallistumiseen pohjautuva kokoontumismuoto. Epäkonferenssit ovat usein pienempiä, vain löyhästi ennalta rajattuja, ja passiivisen seuraamisen sijaan mahdollisimman monien osallistujien toivotaan osallistuvan keskustelun etenemiseen rakentavasti. Jotta tähän päästäisiin, epäkonferenssiin saattaa usein liittyä jo ennalta tietoverkkojen varassa suoritettavaa ennakkokeskustelua tai tiedonjakoa.

Käsite epäkonferenssi nykymuodossaan on peräisin Dave Winerilta[1], mutta termiä on käytetty jo 90-luvun lopulla tarkoittamaan tavallisesta kaavasta poikkeavaa konferenssia[2]. Winerin mukaan konferensseissa yleisön osaamisen summa usein ylittää esiintyjinä olevien osaamisen summan, ja epäkonferenssi pyrkii hyödyntämään tätä laajempaa osaamista. Käytännössä termiä epäkonferenssi käytetään kuitenkin monenkirjavasta joukosta tapahtumia, jotka jollain tavalla eroavat perinteisistä konferensseista.

Epäkonferensseja on Suomessa järjestetty viime vuosina erityisesti erilaisten web 2.0 -tapahtumien yhteydessä, joko perinteisten konferenssien ohessa tai aivan omina tapahtuminaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Winer, Dave: What is an unconference 3.5.2006. WordPress.com. Viitattu 28.11.2009. (englanniksi)
  2. Bosak, Jon: XML Developers' Conference, August 20-21 (XML-kehittäjien epäkonferenssikutsu 1998) xml.coverpages.org. Viitattu 28.11.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Epäkonferenssi.
Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.