Enrique Bátiz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Enrique Bátiz vuonna 2019.

Enrique Bátiz (s. 4. toukokuuta 1942 México, Meksiko) on Latinalaisen Amerikan tunnetuimpiin lukeutuva meksikolainen kapellimestari.

Bátiz esiintyi pianistina julkisesti jo lapsena. Hän opiskeli mm. Dallasin Southern Methodist Universityssä sekä Adele Marcusin johdolla Juilliard Schoolissa. Vuonna 1965 hän oli semifinalisti Kansainvälisessä Marguerite Long -pianokilpailussa Pariisissa. Hän saavutti alun perin arvostusta juuri pianistina ja osallistui myös Chopin-kilpailuun Varsovassa.

Kapellimestarina Bátiz on ollut huipulla 1970-luvulta. Hän on toiminut Meksikon valtion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina vuosina 19711983 sekä vuodesta 1990 ja Méxicon filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina 1983–1989. Lisäksi hänet tunnetaan esimerkiksi Royal Philharmonic Orchestran ja Liverpoolin kuninkaallisten filharmonikkojen vierailevana kapellimestarina.

Bátizin ohjelmistoon kuuluu muiden muassa Claude Debussyn, Heitor Villa-Lobosin, Camille Saint-Saënsin, Igor Stravinskin, Sergei Rahmaninovin, Ludwig van Beethovenin, Joaquín Rodrigon, Manuel Maria Poncen, Georges Bizet'n, Silvestre Revueltasin, Pjotr Tšaikovskin, Nikolai Rimski-Korsakovin, Johannes Brahmsin ja Robert Schumannin tuotantoa.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.