Emporea

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Emporea
Kehittäjä Bigpoint
Julkaisija Bigpoint
Lajityyppi Fantasiapeli
Pelimuoto Moninpeli
Alusta PC Mac OS X Linux
Jakelumuoto Web
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Emporea on selainpohjainen tietokonepeli. Pelin julkaisi Bigpoint.

Peli perustuu Tolkienin fantasiamaailmaan, jossa pelaaja kuuluu johonkin liittoon ja tekee yhteistyötä armeijan kanssa käyttäen apunaan taikoja tuhotaakseen vastustajat.

Peli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rodut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisen pelaajan on valittava Emporean maailmasta yksi rotu: Kääpiö, Haltija, Örkki tai Kuolematon. Pelaaja saa alussa mukaansa kaupungin, raaka-aineita sekä muutaman vapaan paikan, jotta voi aloittaa rakentamisen.

Resurssit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perusraaka-aineet ovat kulta, puu, kivi ja rauta, joita voidaan valmistaa niille ominaisissa tehtaissa kuite, kultakaivoksessa, sahalla, louhoksella ja rautakaivoksella. Muita raaka-aineta on rikki, kiteet ja elohopea. Rakennuksen taso määrää tuotannon määrän sekä mahdollisen varastoinnin määrän. Samantyyppiä rakennuksia voi olla kaupungissa useampia. Jatkuvalla tuotannolla voi luoda oman valtakunnan.

Maasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On olemassa useita erilaisia maastotyyppejä: suot, mäet, aavikot, metsät, niityt ja vuoret. Kukin näistä antaa tietyn bonuksen tai vähennyksen. Louhijat saavat esim. +15 % kullan tuotannosta, mutta vastakohtaisesti saavat –20 % puuntuotannosta vuoristossa.

Kaupunki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisenä kaupungissa tulee vastaan luonnon aiheuttamat ongelmat. Pelaajan pitää ensin raivata ne, jotta sen jälkeen voi niihin rakentaa. Rakennukset vaativat eri kokoisia alueita (2x2, 3x3).

Kauppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Täällä on säilytystilaa pelaajan raaka-aineille. Kaupat palvelevat myös kansalaisia. Kauppiaat voivat siirtää raaka-aineita liittojen sisällä sekä vaihtaa raaka-aineita muiden pelaajien kanssa, kun pelaaja alkaa rakentaa vaikka uutta kaupunkia.

Tutkimus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tutkimuksen taso on riippuvainen palatsin tasosta. Tutkimukset antavat mahdollisuuden rakentaa erilaisia rakennuksia, palkata joukkoja sekä parantaa heidän ominaisuuksiaan.

Maailmankartta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]