Emily Watson

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Emily Watson
Watson BAFTA-gaalassa 2007
Watson BAFTA-gaalassa 2007
Syntymäaika 14. tammikuuta 1967 (ikä 47)
Syntymäpaikka Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Lontoo, Englanti
Aktiivisena 1996
Aiheesta muualla
IMDb

Emily Anita Watson (s. 14. tammikuuta 1967 Lontoo) on englantilainen elokuvanäyttelijä. Hän syntyi arkkitehdin ja äidinkielenopettajan perheeseen. Kieltäydyttyään kolmesti teatteriopinnoista hän lopulta meni Royal Shakespeare Companyyn, jossa tutustui nykyiseen aviomieheensä Jack Watersiin.

Watsonin elokuvadebyytti oli pääosa Lars von Trierin vuonna 1996 ilmestyneessä melodraamassa Breaking the Waves. Hän sai roolistaan ylistävät arvostelut sekä Oscar-ehdokkuuden. Alun perin osaan kaavailtiin Helena Bonham Carteria, jolle voimakkaan eroottiset kohtaukset olivat kuitenkin liikaa.

Toinen Oscar-ehdokkuus tuli Anand Tuckerin 1998 ohjaamasta elokuvasta Hilary ja Jackie – rakkaudesta musiikkiin, jossa Watson esittää sellisti Jacqueline du Prétä.

Mielenkiintoinen osa Emily Watsonilla on myös hollantilaisen Marleen Gorrisin elokuvassa Rakkauden viimeinen siirto vuodelta 2000, jossa hän esittää autismiin taipuvaisen shakkineron rakastajatarta. Miespääosassa on John Turturro. Elokuva perustuu Vladimir Nabokovin romaaniin.

Emily Watson kieltäytyi hänelle varta vasten kirjoitetusta menestyselokuvasta Amélie, koska ei halunnut näytellä ranskan kielellä. Osan sai Audrey Tautou.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]