Emergency (pelisarja)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Emergency 4)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Emergency
Kehittäjä Sixteen Tons Entertainment
Julkaisija TopWare Interactive, Take-Two Interactive, Rondomedia, Deep Silver
Suunnittelija Ralph Stock
Lajityyppi Strategiapeli
Ensijulkaisu Emergency (1998)
Viimeisin julkaisu Emergency 2017 (2016)
Aiheesta muualla
MobyGames
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Emergency on videopelisarja, joka keskittyy pelastustoimintaan. Sarjan pelit on kehittänyt Saksalainen Sixteen Tons Entertainment. Ensimmäinen peli Emergency: Fighters for Life julkaistiin 1998.

Pelissä pelaaja hallitsee Pelastustoimintaa; palotoimintaa, sairaankuljetusta, poliisia ja teknisiä palveluita. Keskeinen elementti peleissä on johtaa kuvitteellisten pelastuspalveluiden toimintaa ohjaamalla ajoneuvoja ja henkilöstöä.

Ohjainkomennot ja grafiikat ovat tyypillisiä strategia pelille; käyttämällä hiiren vasenta painiketta valitaksesi asian, oikealla hiiren painikkeella käskeäksesi tekemään toiminnon. Kamera on tyypillinen strategiapelin kamera rajoitetuilla kulmilla.

Osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emergency: Fighters for Life[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emergency: Fighters for Life on ensimmäinen peli Emergency sarjassa. Se julkaistiin 31. heinäkuuta 1998. Pelissä on 30 skenaarioita, jotka vaikeutuvat asteittain. Esimerkkejä skenaarioista ovat, onnettomuus raviradalla, lentokoneonnettomuus, tulva, liikenneonnettomuus ja pommiuhka, sekä tositapahtumiin perustuvia, kuten Ramsteinin lentonäytösonnettomuus. Pelissä on 20 erilaista hälytysajoneuvoa.

Emergency 2: The Ultimate Fight for Life[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emergency 2: The Ultimate Fight for Life julkaistiin 11. marraskuuta 2002. Sen kampaniassa on 25 skenaarioita. Tehtävät vaihtelevat juna-onnettomuuksista lentokoneonnetomuuksiin tai jopa alien-hyökkäykseen. Ensimmäiseen peliin verrattuna grafiikat ovat parantunee. Lisäksi hätäyksiköt voivat liikkua ensimmäistä kertaa rakennusten sisällä. Lisäksi hälytysajoneuvojen määrä on kasvanut yli 25.

24. heinäkuuta 2003 deluxe-versio julkaistiin, jossa on kaksi uutta tehtävää ja ääniohjaus ominaisuuksia.

Emergency 3: Mission Life[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emergency 3 on pelisarjan kolmas osa. Se julkaistiin 21. tammikuuta 2005 ja on ensimmäinen, joka käyttää 3D-moottoria ja vapaasti liikkuvaa kamerakulmaa. Pelissä on 20 tehtävää, sekä kaksi uutta peli-tilaa; Freemode Endless ja Freemode Challenge.

Emergency 3 esittelee mahdollisuuden käyttää editoriohjelmistoa, mikä antaa pelaajalle mahdollisuuden luoda omia karttoja, hätätilanteita, tehtäviä, ajoneuvoja, henkilöstöä ja jopa mukautettuja pelin ominaisuuksia. Ralph Stock totesi haastattelussa, että Sixteen Tons Entertainment ei ajatellut editoria käytettävän näin luovasti.

Ajoneuvot ja yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erilaisia hälytysajoneuvoja on yli 25. Uutena peli lisää insinöörit, jotka korjaavat liikennevaloja sekä tasoristeyksiä.

Emergency 4: Global Fighters for Life[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emergency 4, toiselta nimeltään 911: First Responders® on Emergencyn neljäs osa. Se julkaistiin 13. huhtikuuta 2006.[1] Peli sisältää 20 eri skenaariota sekä edellisestä pelistä tutun freemoden. Uutena pelissä on dynaaminen päivä/yö vaihto sekä muuttuva sää.

Emergency 4 tuo lisää käyttäjäystävällisyyttä. Esimerkiksi on mahdollista lähettää useita ajoneuvoja samanaikaisesti, käskeä ne saapumaan tiettyyn paikkaan, yksinkertainen laskuri loukkaantuneille ja vapaat lääkärit automaattisesti etsivät loukkaantuneita.

Deluxe-julkaisu sisältää kolme ylimääräistä tehtävää ja tuen äänikomennoille.

Emergency 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emrgency 5 julkaistiin marraskuussa 2014. Peli sekoittaa kampanjan ja freemoden joustavammaksi kokemukseksi. Vaikka peliin tehtiinkin monia parannuksia, sai se huonot arvostelut huonosta optimoinnista ja modituen poistamisesta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 911: First Responders® steam.com. Arkistoitu 22.7.2017. Viitattu 25.7.2017.