Elisabeth Görgl

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mitalit
Elisabeth Görgl
Elisabeth Görgl
Maa: Itävalta
Naisten alppihiihto
Olympiarenkaat Olympialaiset
Pronssia Pronssia Vancouver 2010 syöksylasku
Pronssia Pronssia Vancouver 2010 suurpujottelu
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Garmisch-Partenkirchen 2011 supersuurpujottelu
Kultaa Kultaa Garmisch-Partenkirchen 2011 syöksylasku
Pronssia Pronssia Val d'Isère 2009 alppiyhdistetty

Elisabeth Görgl (s. 20. helmikuuta 1981 Bruck an der Mur) on itävaltalainen alppihiihtäjä, joka kilpailee kaikissa alppihiihdon lajeissa.

Görgl saavutti pronssia junioreiden MM-pujottelussa Ranskassa vuonna 1999. Aikuisten MM-kilpailuissa hän on sijoittunut Santa Caterinassa 2005 suurpujottelussa seitsemänneksi ja yhdistetyssä kahdeksanneksi. Åressä 2007 hän oli syöksylaskussa kahdeksastoista. Val d'Isèressä 2009 hän oli superalppiyhdistetyssä kolmas, syöksylaskussa neljäs, supersuurpujottelussa kuudes sekä suurpujottelussa kymmenes. Garmisch-Partenkirchenissä 2011 Görgl voitti kultaa sekä supersuurpujottelussa että syöksylaskussa, oli viides alppiyhdistetyssä ja kymmenes suurpujottelussa. Schladmingissa 2013 hän oli kuudes superalppiyhdistetyssä, kymmenes syöksylaskussa ja 11:s supersuurpujottelussa. Vancouverin olympialaisissa 2010 Görgl saavutti pronssia syöksylaskussa ja suurpujottelussa, oli viides supersuurpujottelussa, seitsemäs pujottelussa ja 18:s superalppiyhdistetyssä. Sotšin olympialaisissa 2014 hän sijoittui suurpujottelussa 11:nneksi ja syöksylaskussa 16:nneksi. Vailin / Beaver Creekin MM-kilpailuissa 2015 hän oli syöksylaskussa kuudes.

Maailmancupissa Görgl sijoittui kaksitoista kertaa kolmen parhaan joukkoon ennen kuin voitti ensimmäisen kilpailunsa, suurpujottelun Mariborissa 12. tammikuuta 2008.

Myös hänen veljensä Stephan Görgl on kuulunut Itävallan alppihiihtomaajoukkueeseen. Heidän äitinsä Traudl Hecher on lajin olympia- ja MM-mitalisti 1960-luvulta.

Görgl lauloi vuoden 2011 alppihiihdon MM-kisojen virallisen tunnuskappaleen.[1]

Maailmancupin palkintosijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]