Elias Vikstedt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elias Vikstedt
Näyttelijä(t) Niilo Heinonen (2010)
Petteri Paavola (2011–2016, 2017)
Kesto 2010, 2011–2016, 2017
Ensi-
esiintyminen
Osa 1926: Ismo ei usko rehellisyyden perivän Elsaa
(4. toukokuuta 2010)
Viimeinen
esiintyminen
Osa 3162: Larias, käsi kädessä
(23. maaliskuuta 2017)
Henkilötiedot
Koko nimi Elias Vikstedt
Status kuollut
Ammatti opiskelija
Sukupuoli mies
Ikä 20 (2016)
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Helsinki
Kuolinsyy joutui Marianna Kurjen yliajamaksi
Suhteet
Vanhemmat Sebastian Vuorela
Cindy Rintala
Meri Vikstedt (adoptioäiti)
Sisarukset Oliver Vuorela (velipuoli)
Alexander Holm
(velipuoli, kuollut)

Iida Mustonen
(siskopuoli)
Puoliso(t) Miska Koistinen (ex-kihlattu)
Lari Väänänen
Isovanhemmat Igor Kuula
Helena Kuula
Johannes Rintala (kuollut)
Martta Rintala
Tädit ja sedät Sergei Kuula
Antti Polvijärvi
Niina Kanerva (tätipuoli)
Matleena Rintala
Serkut Taiga Kuula

Elias Vikstedt (10. helmikuuta 199610. toukokuuta 2016)[1] on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Salatut elämät. Vuonna 2010 nuorempaa Eliasta esitti Niilo Heinonen, mutta hahmon palattua myöhemmin varttuneempana sarjaan näyttelijäksi vaihtui Petteri Paavola.

Elias on homoseksuaali ja hahmo on tullut suosituksi on-off-poikaystävänsä Larin kanssa ”Larias”-nimellä. Heidän tarinaansa on käännetty monille kielille internetissä, ja kaksikolla on faneja ympäri maailmaa.[2] Elias poistui sarjasta keväällä 2015,[3] mutta palasi takaisin saman vuoden syksyllä. Elias joutui Marianna Kurjen yliajamaksi ja kuoli lähes välittömästi saamiinsa vammoihin 2. marraskuuta 2016 esitetyssä jaksossa. Loppuvuodesta 2016 ja alkuvuodesta 2017 Elias näkyi Mariannan harhanäyssä ja Larin unissa.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elias syntyi Sebastian Vuorelan ja Ritva ”Cindy” Rintalan pojaksi, mutta Cindy ei pystynyt huolehtimaan pojasta yksin Sebastianin ollessa vankilassa rötöstensä takia. Kun Cindy päätyi antamaan Eliaksen adoptoitavaksi, huoltajaksi vaihtui Meri Vikstedt. Vuosia myöhemmin Sebastian törmäsi sattumalta poikaansa talonmiehen työssään ja puolusti Eliasta tätä kiusaavia poikia vastaan. Sebastian sai pian tietää Eliaksen olevan hänen poikansa ja halusi tutustua tähän paremmin. Meri kuitenkin sai töitä Brysselistä, jolloin Elias joutui muuttamaan äitinsä kanssa ulkomaille.

Eliaksen paluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teini-ikäinen Elias palasi Suomeen, koska halusi paeta äitinsä homofobista miesystävää Vincentiä. Lopulta Sebastian ja Meri suostuivat siihen, että poika muuttaa pysyvästi Suomeen. Elias ystävystyi pian Iida Mustosen, Tale Taalasmaan ja Janne Haukkalan kanssa. Elias oli tuolloin avoimesti homoseksuaali. Hän tutki uusien ystäviensä kanssa pian isänsä kadonneen kaksoisveljen tapausta ja aloitti koulun Suomessa. Jo ensimmäisenä koulupäivänään Elias törmäsi Lariin, joka alkoi kiusaamaan poikaa tämän homouden takia jatkuvasti. Kiusaaminen jatkui Larin ja Iidan aloitettua seurustelun. Pian Elias tutustui myös Cindyyn ja alun hankaluuksien jälkeen kaksikko alkoi rakentaa jonkinlaista äiti-poika-suhdetta.

Elias ihastui pian Joonatan Sieviseen erehdyttyään luulemaan tätä homoksi ja suuteli tätä. Tämän jälkeen Elias päätyi tapailemaan Villeä, jonka kanssa alkoi orastava suhde. Ville kuitenkin päätyi suutelemaan toista miestä naamiaisissa, minkä johdosta kaksikon suhde päättyi. Naamiaisten loputtua lätkäjengi uhkasi hakata Eliaksen, mutta lopulta porukan johtaja Lari suutelikin Eliasta.

Suhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lari Väänänen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elias tajusi myös Larin olevan homo Larin suudeltua häntä. Eliakselle kehittyi pian tunteita Laria kohtaan. Lopulta Elias ja Lari päätyivät sänkyyn. Vaikka Lari pakenikin ahdistuneena Eliaksen luota, pian kaksikolle kävi selväksi, etteivät he pysty olemaan erossa toisistaan. Lari suuttui Eliakselle, kun ymmärsi tämän kertoneen Talelle heidän suudelmastaan. Elias sai aivotärähdyksen jäällä sovitellessaan kiistaa Larin kanssa jäähallissa. Huolestunut Lari lopulta joutui myöntämään Eliakselle välittävänsä tästä. Lari jätti Iidan ja aloitti seurustelusuhteen Eliaksen kanssa. Suhde ei pysynyt kauaa salassa, ja Eliaksen ja Iidan ystävyys joutui katkolle Iidan tajuttua Larin pettäneen häntä Eliaksen kanssa.

Myös Larin ja Eliaksen suhde päätyi väliaikaiseen eroon Larin päättäessä keskittyä jääkiekkoon ja lähteä lajin leirille Kanadaan. Larin homouden paljastuttua koko koululle ja jouduttua pahoinpidellyksi hän joutui lopettamaan jääkiekkoharrastuksen. Elias päätyi lohduttamaan Laria, ja kaksikko palasi yhteen yrittäen tällä kertaa julkisempaa suhdetta.

Elias alkoi kuitenkin hermostua Lariin, joka ei uskaltanut olla julkisesti oma itsensä tai osoittaa julkisia hellyydenosoituksia. Lopulta Lari kertoi isälleen Ilkalle homoudestaan, jonka jyrkän suhtautumisen vuoksi Lari pakeni asumaan Eliaksen luokse. Ilkka ei kuitenkaan luovuttanut niin helpolla, vaan teki kaikkensa pitääkseen Larin kaukana Eliaksesta. Lopulta Lari päätyi isänsä tahdosta eheytymisleirille, ja Elias ei enää jaksanut vaikeaa suhdetta. Elias päätyi pettämään Laria Miska Koistisen kanssa, minkä Lari sai pian selville. Kaksikko yritti vielä sopia välinsä ja Lari hylkäsi isänsä, mutta Elias oli päättänyt jatkaa elämässä eteenpäin. Lari ja Elias jatkoivat suhdettaan monta vuotta myöhemmin Eliaksen kuolemaan asti.

Miska Koistinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elias alkoi seurustella Miskan kanssa haluttuaan pitkään julkisen ja avoimen suhteen. Eliakselle paljastui kuitenkin pian, että Miska on valehdellut hänelle ja auttanut kadulla asuvaa Laria tämän selän takana. Elias päätyi myös suutelemaan Laria tämän syntymäpäivillä ja alkoi tuntea epävarmuutta siitä, kenen kanssa oikeasti haluaa olla. Ystäviensä ja isänsä kannustamana Elias kuitenkin päätyi jatkamaan suhdetta Miskan kanssa ja lopulta meni pojan kanssa kihloihin. Katariina Mäkelän tanssiaisissa Elias sai osuman luodista ja joutui sairaalaan. Pian hän kertoi Larille haluavansa olla tämän kanssa ainoastaan ystäviä ja sysäsi Larin suhteeseen Kalle Laitelan kanssa. Elias alkoi kuitenkin pian osoittaa mustasukkaisuutta tajutessaan Larinkin olevan jo täysin julkisesti oma itsensä Kallen kanssa. Pian Eliakselle paljastui myös se, että Miska on tapaillut salaa entistä poikaystäväänsä Jonnea. Elias vakuuttui siitä, että Miska pettää häntä.

Kaappaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elias päätyi taas läheisiin väleihin Larin kanssa jouduttuaan ongelmiin suhteessaan Miskan kanssa. Larilla oli myös ongelmia suhteessaan Kallen kanssa. Lari ja Elias päätyivät suutelemaan. Pian kaksikko alkoi tutkia Larin serkun Mariannan menneisyyttä epäiltyään tämän olevan mieleltään sairas. Elias ja Lari lähentyivät entisestään ja päätyivät sänkyyn. He päättivät kuitenkin yrittää vielä pelastaa omat suhteensa Miskan ja Kallen kanssa, mutta eivät saaneet siihen mahdollisuutta, sillä paljastumistaan pelkäävä Marianna kaappasi pojat ja kertoi näiden kumppaneille poikien karanneen yhteiselle lemmenlomalle. Lopulta Janne, Miska ja Kalle pääsivät vangittujen jäljille. Marianna sai kaapattua vielä Jannen ja Heidin pieneen vankilahuoneeseensa. Myöhemmin Miska ja Kalle saivat pelastettua nämä Mariannan vankilasta, joka oli rakennettu Mariannan huoneeseen hänen ja Heidin yhteiseen asuntoon.

Kaappauksen jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miskan ja Eliaksen suhde loppui pian kaappauksen jälkeen, koska Eliaksella oli liikaa tunteita Laria kohtaan, eikä Miska halunnut enää seurustella Eliaksen kanssa. Elias yrittikin tämän jälkeen saada Larin takaisin, mutta Lari valitsi Kallen. Miska halusi palata Eliaksen kanssa yhteen jätettyään Jonnen, sillä koki rakastavansa Eliasta edelleen. He yrittivät aloittaa suhteensa uudelleen, mutta Elias päätti lähti adoptioäitinsä Merin luo Brysseliin ”tuulettumaan joksikin aikaa”.

Elias palasi kuitenkin vuoden 2015 syksyllä. Hän sai töitä Aki Nikkisen Vinottaresta ja hoiti työnsä hyvin. Elias hoiti Vinottaren ja Moosen yhteistyötä Larin kanssa.

Myöhemmin Elias sai selville, että Lari oli saanut selville Sannin ja Talen Ilja-pojan sieppaajan henkilöllisyyden ja lähtenyt tämän asunnolle. Elias lähti paikan päälle mukanaan Sergein laiton ase, jonka tämä oli jättänyt Sebastianin asuntoon. Sieppaajan asunnossa syntyneen käsirysyn seurauksena ase laukesi ja osui Laria kylkeen, mistä Lari sittemmin toipui. Eliaksen ja Larin rakkaus kukoisti Larin ollessa toipumassa, mutta Elias sai selville, että Marianna oli salaa menettänyt odottamansa Sebastianin vauvan. Elias antoi Mariannalle vuorokauden aikaa kertoa totuuden, mutta Marianna ajoi Eliaksen yli ja aiheutti tämän kuoleman, kun Elias oli matkalla tapaamaan kosinta-aikeissa olevaa Laria.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eliaksen ja hänen biologisen äitinsä Cindyn lempielokuva oli Elämä on ihanaa, jota hän katsoi monta kertaa. Eliaksen kuoltua Lari, Sebastian ja Cindy katsoivat Eliaksen muistoksi kyseisen elokuvan.

Rakkauselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Selviää jaksossa 3155 esitetyssä hautakivessä.
  2. Salkkarit-ilmiö paisuu: Larias-faneja jo ulkomailla MTV.fi. 07.11.2013. Arkistoitu 2.1.2015. Viitattu 03.01.2015.
  3. Poikarakkaudelle päätös - suosikkihahmo jättää Pihlajakadun MTV.fi. 1.4.2015. Arkistoitu 2.4.2015. Viitattu 1.4.2015.