Elfi Eder

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Itävalta
Naisten alppihiihto
Olympiarenkaat Olympialaiset
Hopeaa Hopeaa Lillehammer 1994 pujottelu
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Morioka 1993 pujottelu

Elfriede "Elfi" Eder (s. 5. tammikuuta 1970 Leogang, Itävalta) on entinen itävaltalainen alppihiihtäjä, pujottelun kaksinkertainen arvokisamitalisti.

Eder saavutti pronssia junioreiden MM-kilpailujen suurpujottelussa Madonna di Campigliossa 1988. Moriokan MM-kilpailuissa 1993 hän sai pronssia pujottelussa Karin Buderin ja Julie Parisienin jälkeen. Lillehammerissa 1994 Eder saavutti olympiahopeaa Vreni Schneiderin voittamassa pujottelukilpailussa. Sierra Nevadan MM-kilpailuissa 1996 hän oli pujottelussa seitsemäs ja Sestrieressä 1997 viides.

Eder voitti pujottelun maailmancupin kokonaiskilpailun kaudella 1995–1996. Hän saavutti tuolla kaudella uransa kaikki kolme osakilpailuvoittoa: marraskuussa Vailissa ja joulukuussa niin St. Antonissa kuin Semmeringissäkin. Hän oli samalla kaudella lisäksi toinen Mariborissa ja Garmisch-Partenkirchenissä sekä kolmas Semmeringin toisessa osakilpailussa. Menestyskautensa lisäksi Eder ylsi vain kerran palkintokorokkeelle maailmancupissa oltuaan toinen Zwieselin pujottelussa kaudella 1996–1997.

Eder riitautui Itävallan hiihtoliiton kanssa vuonna 1998 ja edusti uransa loppuajan Grenadaa – ilman suurempaa menestystä. Hän lopetti uransa helmikuussa 1999. Hän pitää nykyään hotellia kotikunnassaan Leogangissa.

Myös Elfi Ederin sisar Sylvia Eder on entinen alppihiihtäjä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Elfi Eder Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS). (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]