Edgar Cayce

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Edgar Cayce vuonna 1910.

Edgar Cayce (18. maaliskuuta 18773. tammikuuta 1945) oli yhdysvaltalainen selvänäkijä ja parantaja. Häntä on kutsuttu myös Nukkuvaksi profeetaksi erään hänestä kertovan kirjan mukaan. Caycella oli kyky vaivuttaa itsensä eräänlaiseen transsitilaan, jossa hän vastasi hänelle esitettyihin kysymyksiin.

Caycen lukemukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caycen istunnoissa läsnä olleiden mukaan Caycelle avautui yhteys toisten ihmisten kehon sisälle sekä henkilöiden edellisten elämien tapahtumiin. Cayce käytti avustajaa kirjoittamaan muistiin näiden lukemuksiksi kutsuttujen hypnoosi-istuntojen aikana kertomansa hoito-ohjeet tai asiat, koska ei itse transsista herättyään muistanut puhumaansa. Caycen istuntoja kertyi hänen kuolemaansa saakka noin 15 000. Istunnoissaan hän puhui selvästi normaalilla puheella, eikä esimerkiksi runoilla tai arvoituksilla.

Cayce, joka oli syvästi uskova kristitty ja pyhäkoulun opettaja, suhtautui aluksi kykynsä käyttöön epäilevästi, koska hän ei tiennyt oliko kyseinen kyky jumalan vai paholaisen aikaansaannosta. Hänen lähimmät ystävänsä saivat kuitenkin taivuteltua hänet jatkamaan lukemuksia, ja auttamisesta tulikin sittemmin Caycelle elämäntyö. Voidakseen kertoa sairauden syyn, Caycen ei tarvinnut tietää sairastuneesta kuin pelkkä nimi ja osoite. Yleensä avun tarvitsijat lähettivätkin Caycelle pelkän kirjeen jossa kertoivat nimen, osoitteen sekä vaivan johon tarvitsivat apua.

Tieto Caycen toiminnasta laajeni ja yhteydenottoja tuli eri puolilta Yhdysvaltoja ja lopulta jopa Euroopasta saakka. Cayce antoi ohjeita sellaisiinkin sairauksiin, joiden kohdalla tuolloinen virallinen koululääketiede myönsi voimattomuutensa.

Kyseltäessä sairauksien perimmäisiä syitä Caycen puheessa alkoi esiintyä karmaan ja reinkarnaatioihin viittaavia mainintoja. Näissä lukemuksissa Cayce viittasi usein kysyjän edelliseen elämään Atlantiksella tai muinaisissa kulttuureissa.

Toisen maailmansodan syttyminen lisäsi yhteydenottojen määrää entisestään, ja liiallinen transsissa olo koituikin lopulta kohtalokkaaksi Caycen terveydelle. Tätä oli jopa ennustettu eräässä Caycea itseään koskevassa lukemuksessa.

Association for Research and Enlightenment[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvalloissa, Virginia Beachissa toimiva "Tutkimus- ja valistusyhdistys" A.R.E. (Association for Research and Enlightenment) on kansainvälisen Cayce-tiedotuksen keskus. Siellä säilytetään alkuperäisiä Caycen antamia lukemuksia, joita on numeroituna ja dokumentoituna yli 14 000 kappaletta. Caycelta ennustuksia ja ohjeita saaneita sekä hänet henkilökoh­taisesti tunteneita on vielä tänäkin päivänä elossa tuhansia. Alkuperäiset dokumentit ovat asiasta kiinnostuneiden tutkijoiden käytettävissä. Nykyään Edgar Cayce -tiedotustoimintaa on yli 40 maassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kannattavia sivustoja englanniksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skeptisiä sivustoja englanniksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jess Stearn - Nukkuva profeetta, 1974