Eddy Mazzoleni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eddy Mazzoleni Saksan ympäriajossa 2006

Eddy Mazzoleni (s. 29. heinäkuuta 1973, Bergamo) on italialainen maantiepyöräilijä, Italian ympäriajon kolmas vuonna 2007. Hän ilmoitti 16. heinäkuuta 2007 jättävänsä Astana-tallin häneen kohdistuvien doping-epäilyjen vuoksi.

Tallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mazzoleni sijoittui kolmanneksi vuoden 1999 Lombardian ympäriajossa. Seuraavana vuonna hän voitti kolmannen etapin Tour de Romandie -kilpailussa ja kuudennen etapin Sveitsin ympäriajossa. Vuonna 2001 Mazzoleni oli kolmas Milano-Torino -kilpailussa. Italian ympäriajon kokonaiskilpailussa hän oli 2002 viidestoista ja seuraavana vuonna kymmenes.

Vuonna 2004 Mazzoleni oli toinen Milano-Torinossa sekä seitsemäs Lombardian ympäriajossa. Seuraavana vuonna hän sijoittui Ranskan ympäriajon kokonaiskilpailussa kolmanneksitoista. Samana vuonna hän oli kolmas Clásica de San Sebastián -klassikossa ja voitti Giro del Veneto -kilpailun.

Vuoden 2007 Italian ympäriajossa Mazzoleni sijoittui kolmanneksi. Hän onnistui karkaamaan kilpailun muilta kärkiajajilta vuoristossa ajetulla 15. etapilla nousten kokonaiskilpailussa toiseksi. Monte Zoncolanin seinänousuun päättyneellä 17. etapilla Mazzoleni kuitenkin menetti aikaa ja putosi yhteistuloksissa viidenneksi. Viimeistä edellisen päivän aika-ajossa hän sijoittui toiseksi ja nousi kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Palkintokorokkeelle pääsy oli melkoinen yllätys, sillä Mazzoleni lähti kilpailuun Paolo Savoldellin apuajajan roolissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]