ECR

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

ECR (Efficient Consumer Response) on maailmanlaajuinen kaupan ja teollisuuden yhteistyöjärjestö, joka keskittyy tilaus-toimitusprosessin kuluttajalähtöiseen tehostamiseen kaupan ja teollisuuden toimijoiden yhteistyön kautta.

ECR-toiminnan tarkoituksena on edistää kaupan ja teollisuuden arvoketjujen välistä yhteistyötä, joka luo arvoketjuihin tehokkaita ja vastuullisia toimintamalleja kuluttajan hyödyksi. Toiminta painottuu kuluttaja/tukkutuotteiden arvoketjuun. Nämä arvoketjut kattavat toimijat ja toiminnot alkutuotannosta ja raaka-ainetoimittajista valmistajien ja tavarantoimittajien kautta vähittäis- ja tukkukauppaan ja kuluttajalle.

Best Practices -toimintamalleja on kehitetty muun muassa seuraaville alueille: tuoteryhmäjohtaminen, uutuustuotelanseeraukset, hyllysaatavuus, toimistustenhallinta (logistiikka, tuotetäydennys), tuotetunnistus, jäljitettävyys, pakkaaminen jne. Toimintamallit ovat ilmaisia ja vapaasti käytettävissä.

ECR Finland ry[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ECR Finland -yhdistyksen tarkoituksena on edistää kaupan ja teollisuuden arvoketjujen välistä yhteistyötä. Yhdistys ajaa yhteisiä ja yleisiä alaan liittyviä etuja painottaen yhteistyötä kuluttajien tarpeiden tyydyttämiseksi paremmin, nopeammin ja alhaisemmilla kustannuksilla. ECR-työtä kehitetään ja koordinoidaan Suomessa yhteistyössä GS1 Finland Oy:n kanssa.

ECR Europe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ECR Europe on kaupan ja teollisuuden yhteistyöjärjestö, jonka toiminta alkoi vuonna 1994. Tavoitteena on lisätä kuluttajalähtöisyyttä päivittäistavarasektorin kaikilla osa-alueilla sekä edistää tarpeettomien kustannusten poistamista koko toimitusketjusta.

Järjestö, jonka pääkonttori on Brysselissä, toimii läheisessä yhteistyössä Euroopan maiden kansallisten ECR-yhdistysten kanssa. Osallistuminen projekteihin Euroopassa ja kansallisella tasolla on avointa kaikille päivittäistavarasektorin yrityksille, mukaan lukien vähittäis- ja tukkukauppiaat, valmistajat, tavarantoimittajat, välittäjät ja alihankkija-palveluntarjoajat kuten logistiikkaoperaattorit.

ECR Europen roolia ja toiminta-aluetta havainnollistaa alla oleva kuva, jossa vaikuttaminen on jaettu kolmeen kokonaisuuteen: kansainväliseen yhteistyöhön ja toimintamallien tuottamiseen (ECR järjestön rooli), kansainväliseen standardiyhteistyöhön ja toimintamallien alueelliseen ja paikalliseen lobbaamiseen.

Toimintaa tukevat erilaiset yhdistykset ja yhteenliittymät, esim: GMA (tavarantoimittajien yhteistyöjärjestö), AIM (eurooppalaisten tuotemerkkien yhdistys), TCGF (kaupan ja elintarviketeollisuuden yhteistyöjärjestö), Eurocommerce (kaupan lobbausyhdistys EU:ssa) ja kansainvälinen GS1-organisaatio (standardit, tuotetunnisteet ja tuotetietojärjestelmät).

ECR Europe toimii TCGF:n (The Consumer Goods Forum) alueellisena yhteistyö- ja toimeenpano-organisaationa. Lisätietoja TCGF:n toiminnasta ja painopistealueista The Consumer Goods Forum:in verkkosivuilta.

ECR National Initiatives[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ECR National Initiatives -toiminnalla tarkoitetaan kansallisten ECR-organisaatioiden välistä yhteistyötä. ECR-toiminnan keskeinen lisäarvoa tuottava muoto on verkostoituminen sekä ECR Euroopan kautta globaaleihin foorumeihin, mutta myös euroopan sisäinen verkostoituminen eri ECR jäsenmaiden ja -organisaatioiden välillä. Tätä yhteistyötä toteutetaan National Initiatives -foorumissa.

National Initiatives-foorumi koostuu 23 eurooppalaisesta ECR organisaatiosta sekä muutamista euroopan ulkopuolisista satelliittiorganisaatioista. Näiden organisaatioiden jäsenistö kattaa yli 1800 globaalia, eurooppalaista ja paikallista CPG yritystä.

Foorumin tarkoituksena on jakaa tietoa ECR toimintamalleista ja käytännöistä keskuudessaan, sekä välittää tätä tietoa maaorganisaatioiden kautta paikallisille jäsenyrityksille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]