EBS Helsinki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
EBS Helsinki, sivutoimipiste
Perustettu 2011
Tyyppi Yksityinen yliopisto, sivutoimipiste
Rehtori Meelis Kitsing
Sijainti Helsinki, Suomi
Osoite Domus Gaudium, Mechelininkatu 3C
Sivusto EBS Helsinki

EBS Helsinki on Tallinnassa sijaitsevan yksityisen yliopiston, Estonian Business Schoolin (EBS) sivutoimipiste. Estonian Business School on Baltian maiden vanhin yksityinen yliopisto[1] ja tarjoaa englanninkielistä kauppatieteen koulutusta.

Kaikki Estonian Business Schoolin opinto-ohjelmat ovat akkreditoituja Viron koulutus- ja tiedeministeriön alaisuuteen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1998 Estonian Business School käynnisti ensimmäisen englanninkielisen kandidaattiohjelmansa (International Business Administration). Suomalaisia opiskelijoita on osallistunut kandidaattiohjelmaan ensimmäisistä vuosista lähtien.

Vuonna 2011 EBS perusti sivutoimipisteen Helsingin Ruoholahteen. Sivutoimipiste muutti Etu-Töölöön Domus Gaudiumin tiloihin kesällä 2021.

Vuonna 2016 EBS:n englanninkieliselle kansainvälisen liikkeenjohdon kandidaattiohjelmalle myönnettiin ensimmäisenä Virossa EPAS-akkreditointi.[2] Vuodesta 2015 EBS vuoteen 2022 Helsingissä saattoi opiskella kandidaatin tutkinnon lisäksi myös maisterin tutkinnon.

Opiskelu EBS Helsingissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki EBS:n opinto-ohjelmat ovat akkreditoituja Viron koulutus- ja tiedeministeriön alaisuuteen. EBS Helsingin toimipisteen opinto-ohjelmista valmistuville opiskelijoille myönnetään Viron tasavallan hyväksymä EBS:n virallinen tutkintotodistus.

Kandidaatin tutkinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EBS Helsingin kandidaatinohjelman erikoistumisalueeksi voi valita jommankumman seuraavista:

  • markkinointi ja viestintä (Marketing and Communications), tai
  • rahoitus ja laskentatoimi (Finance and Accounting).
EPAS Accredited

EBS Helsingin kandidaattiohjelma antaa opiskelijalle käsityksen taloustieteestä ja liiketoiminnasta sekä erityisesti kansainvälisten tekijöiden vaikutuksesta organisaation toimintaan.

EBS Helsingissä kandidaattitutkinnon laajuus on 180 opintopistettä (ECTS). Opiskelu tapahtuu moduulimuotoisesti. Moduulimuotoisessa opiskelussa opiskelijat osallistuvat opetukseen kolmena päivänä viikossa, kahden viikon välein.

Kyseessä on kandidaatin tutkintoon johtava koulutus, jonka tutkintonimike on Bachelor of Arts in Social Sciences (BA). Kandidaattitutkinto on rinnastettavissa saman alan kauppatieteiden kandidaatin tutkintoon niin Suomessa, kuin muissa Euroopan unionin maissa, sekä vastaaviin kansainvälisiin tutkintoihin.

Vuonna 2016 EBS:n englanninkielinen kansainvälisen liikkeenjohdon kandidaattiohjelma läpäisi ensimmäisenä Virossa EPAS-akkreditoinnin, joka on liiketoimintaoppilaitosten korkeimpia tunnustuksia. EPAS-akkreditoinnin saavat vain sellaiset liiketoiminnan ja johtamisen opetusohjelmat, joilla on suuri kansainvälinen näkyvyys ja hyvä opetuksen laatu.

Maisterin tutkinto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EBS Helsingin maisteriohjelman erikoistumisalue oli johtajuus ja muutosjohtaminen (Organisational Change and Leadership).

EBS Helsingissä maisteriopinnot kestivät 2 vuotta ja olivat laajuudeltaan 120 ECTS. Opiskelu tapahtui moduulimuotoisesti. Moduulimuotoisessa opiskelussa opiskelijat osallistuvat opetukseen kolmena päivänä viikossa, kahden viikon välein. Opintoihin kuuluivat myös vierailuluennot Tallinnassa lukuvuoden aikana.

Kyseessä oli maisterin tutkintoon johtava koulutus, jonka tutkintonimike oli Master of Arts in Social Sciences (MA). Maisteritutkinto on rinnastettavissa saman alan kauppatieteiden maisterin tutkintoon niin Suomessa, kuin muissa Euroopan unionin maissa, sekä vastaaviin kansainvälisiin Master of Science (MSc) –tutkintonimikkeen tutkintoihin.

EBS Helsingin opiskelijat voivat hakea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kelan ulkomaan opintotukea ja -lainaa
  • Helsingin seudun liikenteen (HSL) opiskelija-alennusta, mikäli asuinpaikkakunta sijaitsee HSL:n alueella
  • VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennusta
  • HOAS:n opiskelija-asuntoja
  • Kansainvälisen ISIC-opiskelijakortin

Haku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesästä 2023 lähtien haku on ollut auki vain Tallinnan kampuksen tutkinto-ohjelmiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Helsinkiin uusi kauppakorkeakoulu Markkinointi&Mainonta. 16.6.2011. Viitattu 7.6.2016.
  2. International Business Administration programme positively evaluated by EFMD Commission | EBS www.ebs.ee. Viitattu 14.3.2024. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]