Luettelo televisiosarjan Kim Possible hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Duff Killigan)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo piirrossarja Kim Possiblessa esiintyvistä kuvitteellisista hahmoista ja heidän kansallisuuksistaan.

Apinanyrkki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apinanyrkki

Apinanyrkki (Monkey Fist) (äänenä Tom Kane, suomeksi Sasu Moilanen kausilla 1-3 ja Vesa Hämes 4. kaudella) on pahishahmo Kim Possiblessa.

Lordi Monty Fisk on rikas englantilainen, joka on erikoistunut mystiikkaan ja Apina kung fuuhun. Hän oli alun perin arkeologi ja etsi erityistä apinannäköistä patsasta, jonka avulla hän saisi mystiset apinan voimat ja voisi valloittaa maailman. Patsaan avulla hän muuntautui osittain apinan kaltaiseksi ja otti nimekseen Apinanyrkki. DNAnun avulla hänen kätensä ja jalkansa geenimanipuloitiin apinan raajoiksi. Apinanyrkki on myös yksi kolmesta konnasta joka muistavat Ronin nimen, ja häntä pidetäänkin usein enemmän Ronin arkkivihollisena kuin Kimin. Sillä usein hänen suunnitelmansa pilaavat Ron ja Rufus, eikä Kim.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Geenimanipuloinen seurauksena Apinanyrkki on huomattavasti ketterämpi ja ulottuvampi, kuin normaali ihminen. Lisäksi mystisen patsaan avulla hän on vahvempi ja kykenee jopa murskaamaan kypärän paljain käsin. Apinanyrkki hallitsee Apina kung futa, jota hän harjoittelee päivittäin ninja-apinakätyreittensä kanssa. Tämän ansiosta hän on Shegon kanssa ainut konna joka kykenee vastaamaan Kim Possiblen taistelutaidoille.

Bonnie Rockwaller[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bonnie Rockwaller

Bonnie Rockwaller on lukiolaistyttö Kim Possible -ohjelmassa. Hahmo teki ensiesiintymisensä sarjan ensimmäisessä jaksossa, kesäkuussa 2002.

Kelly Ripa toimi Bonnien äänenä A Sitch in Time: Future jaksossa, jossa Bonnie oli 20 vuotta vanhempi. Pääasiassa hahmon äänenä toimi Kirsten Storms. Suomeksi hahmon dubbasi Annituuli Kasurinen.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bonnie käy Kimin kanssa samaa Middletonin lukiota ja he molemmat ovat koulun Cheerleading huutosakissa. Hän monesti kilpailee Kimiä vastaan joka asiassa ja yrittääkin päästä cheerleadingin ryhmän johtajaksi Kimin tilalle. Hyvin imagonsa tuntevana, Bonnie aiheuttaa ylimääräisiä paineita muille koulun oppilaille ja varsinkin kun on kyse muodista. Hän onkin usein ensimmäisenä kritisoimassa Kimin vaatetusta. Melko snobina, pinnallisena ja itsekkäänä hän siitä huolimatta kuuluu lukion suosittuihin oppilaisiin.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bonnie on itserakas, trenditietoinen lukiolaistyttö. Hän on itsevarma, vakuuttava ja hyvin kilpailuhenkinen. Aivan kuten Kim, mutta he kuitenkin eroavat toisistaan hyvin paljon. Kimin halutessa saavuttaa omat tavoitteensa ja auttaa muita, kun sitä vastoin Bonnien haluaa tulla kunnioitetuksi ja kuuluisaksi. Tämä johtaakin usein siihen, että Bonnie pitää siitä kun hän saa viedä Kimin nenän edestä parrasvalot. Huolimatta siitä miten itsevarma Bonnie onkaan, hän ei kuitenkaan uskalla ottaa haastetta vastaan, joka näyttää olevan hänelle liian vaikea ja yrittääkin kaikin keinoin välttää sitä. Eikä hän suostu oppimaan omista virheistään ja muuttamaan mielipiteitään vaikka Bonnie olisi kuinka väärässä. Lisäksi Bonnien perhe-elämä ei ole mitenkään kehuttavaa verrattuna Kimin perheeseen. Vaikka Kim monesti ärsyyntyy veljiensä kepposista, Bonniella puolestaan on kaksi isosiskoa, jotka jatkuvasti herjaavat pikkusiskoaan henkisesti.

Camille Leon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Camille Leon

Camille Leon on Kim Possiblen vihollinen. Hän on muotitietoinen, ja hänen roistokumppanejaan ovat Muodistit. Camille Leon yleensä varastaa arvokkaita vaatteita tai mallistoja. Hän yleensä tekee yhteistyötä Muodistien kanssa. Camille käyttää arvokkaita vaatteita ja koruja.

Camillella on erikoistaito muuttaa omaa ulkonäköään. Eräässä jaksossa Camille muutti itsensä Kim Possibleksi. Lopussa Monique huomasi, että hänellä oli päällä kalliita vaatteita, ja sen jälkeen hän käräytti Camillen.

DNAnu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DNAnu

DNAnu (DNAmy) on Team Possiblen vihollinen. Hän pitää Traagista, mutta yhdessä jaksossa paljastui, että hän pitääkin Apinanyrkistä. DNAnu pitää myös pehmoleluista, joita hän keräilee. DNAnu rakastaa kaikkea söpöä. DNAnun oikea nimi on Amy Hall.

Duff Killigan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duff Killigan

Duff Killigan on vastustajahahmo, joka teki ensiesiintymisensä jaksossa "Numer One".

Hän on kuumapäinen skotlantilainen ex-golf ammattilainen, joka juuri kuumapäisyytensä takia sai lopullisen pelikiellon jokaiselle golf-radalle, jopa minigolf-radoille. Tämän seurauksena Killigan aloitti rikollisuransa ja käyttääkin aseinaan kaikkea mikä liittyy golfiin, kuten räjähtäviä golfpalloja ja nopeasti kasvavaa ruohoa, jonka avulla Killigan yrittää tehdä koko maailmasta hänen golf-kentän.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Killigan oli aikaisemmin ammattilainen golfin pelaaja, mutta saatuaan ikuisen pelikiellon jokaiselta golfkentältä liiallisen kuumapäisyytensä vuoksi, hän ryhtyi rikolliseksi. Kim kohtasi Killiganin ensi kerran, kun Globaali Oikeudesta pyydettiin hänen apuaan selvittämään kadonneita aseita. Killigan olikin kaiken takana ja hän käytti varastettuja aseita omiin tarkoituksiinsa kehittäessään aseita jotka ovat teemaltaan Golf aiheisia. Hän aloitti suunnitelmansa muuttaa koko maailma yhdeksi suureksi Golf-radaksi, mutta ei kuitenkaan kyennyt toteuttamaan suunnitelmaansa Kim Possiblen estäessä Killiganin aikeet.

Myöhemmin Killigan ryhtyi tekemään enemmän yhteistyötä muiden rikollisten kanssa kuten Apinanyrkin, Tohtori Traagin sekä Shegon. Lisäksi hän on keskittynyt varastelemaan suuria teknisiä laitteita, joita Tohtori Traagi mielellään käyttää yrittäessään valloittaa maailman.

Leo Haukkis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haukkis

Leo Haukkis (engl. Steve Barkin) on Middletonin lukion opettaja, jota Kim ja Ron käyvät. Hän opettaa useita eri kursseja, koska osa opettajista on juuri silloin sairaana tai lomilla ja onkin saanut lempinimekseen "ikuinen sijaisopettaja". Itse Haukkis kävi nuorempana sotilaskoulua. Tämän myötä hän onkin erittäin kurinalainen ja tiukka opettaja.

Hänen isoisänisänsä oli konstaapeli.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haukkis on aina hyvin "sotahullu" siitä lähtien, kun hän kävi lapsena sotavoimien koulua, jonka aikana Haukkis yleni luutnantiksi ja pääsi myöhemmin suorittamaan tehtävää pohjoiseen, tutkimaan tunnistamatonta yhteenottoa oman yksikkönsä kanssa. Tämän jälkeen hän onkin toiminut opettajana ja tarkemmin sijaisopettajana monipuolisten taitojensa ansiosta. Hän toimi muun muassa kotitalouden opettajana ja oppi ruoanlaiton juuri suoritamassaan tehtävässä sotavoimissa.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armeijan ja sodan käyneenä Haukkis on opettajanakin hyvin samankaltainen, kuin armeijan upseerit. Hän on tiukka ja suuttuu erittäin nopeasti, eikä hänellä ole sen kummempaa huumorintajua. Haukkis ei myöskään pidä siitä jos hänen auktoriteettiään uhataan tai joku oppilaista ei yritä parastaan.

Haukkis on kuitenkin jämerä, mutta oikeudenmukainen, sillä hänellä ei ole suosikkioppilaita. Usein hän pitää siitä ollessaan johtajana ja arvosanat Haukkis antaa ansaitusta työstä, eikä piittaa siitä millainen tai mitä hän on jostain oppilaasta ollut mieltä. Ankaruudesta huolimatta, Haukkis on osoittanut osaavansa olla lempeä ja arvostaa varsinkin kotitekoisia leivoksia.

James Possible[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James Possible on Kim Possiblen sekä Jimin ja Timin isä. Hän on ammatiltaan raketti-insinööri. Hän työskentelee avaruuskeskuksessa ja hänen vaimonsa on rouva Maria Ann Possible, joka on taas aivokirurgi.

Jim ja Tim Possible[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jim ja Tim Possible ovat James Possiblen ja Rouva Possiblen lapsia, jotka ovat kiinnostuneita kaikenlaisista raketeista, lasereista ynnä muista. Heidän siskonsa on Kim Possible, joka kutsuu heitä kääliöiksi (kaksoisääliö). Vaikka Jim ja Tim ovatkin ärsyttäviä, Kim kuitenkin pitää heistä. He välillä sanovat oman letkautuksensa hicabicaboo ja huchaa.

Jim ja Tim Rakensivat yhdessä jaksossa Piivaihehajottimen taskumallin ja voittivat Tohtori Traagin pahat suunnitelmat.

Kaljurotta Rufus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaljurotta Rufus

Kaljurotta Rufus on Ron Stoppablen lemmikki, joka on aina hänen taskussaan ja pelastaa usein Kim Possiblen ja Ronin muun muassa ansoista, häkeistä tai käsiraudoista. Ronin isä ei allergian takia halunnut heille karvaista lemmikkiä, joten Ron osti Rufuksen Alehallista.

Rufus on älykäs ja hänellä on paljon yhteistä omistajansa kanssa. Rufus rakastaa myös Bueno Nachon ruokaa ja inhoaa apinoita.

Eräässä Lilo & Stich jaksossa häntä luultiin koekappaleeksi, mutta kaikkien onneksi Stitch todisti tämän väitteen vääräksi!

Monique[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monique

Monique on yksi Kim Possiblen parhaimmista ystävistä. He tapasivat ensi kertaa vaatekaupassa nimeltään Club Banana. Monique ja Kim Possible tapasivat toisen kerran Kleopatran kaappiesittelyssä museolla, jossa tapahtui ryöstö ja sieltä varastettiin talismaani, jonka Anubiksen ylipapit olivat antanut Kleopatralle. Sen piti antaa yliluonnoliset voimat.

Monique pitää Bueno Nachon ruoista sekä painista niin kuin Ron Stoppable ja käyttää usein lyhenteitä (esim. KMK= kerro mulle kaikki). Lisäksi Monique on kiinnostunut muodista. Hänen muotitietoudestaan oli hyötyä kun Camille Leon varasti Club bananan syysmalliston ja Monique lähti salaa Kimin mukaan auttamaan Kimiä Italiaan kun Ron oli jäänyt Haukkiksen kanssa alehallin ylijäämälaatikkoon.

Moottori Ed[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moottori Ed

Moottori Ed (äänenä John DiMaggio) on moottoripyöristä ja autoista pitävä Kim Possiblen vihollinen. Hänen tapanaan on pukeutua rock-tähden tyylisiin vaatteisiin. Hän kutsuu Kim Possiblea yleensä babeksi. Hän on myös Tohtori Traagin serkku. Moottori Ed tekee enemmänkin pikkurikoksia verrattuna serkkuunsa Traagiin. Ed on lätkässä Shegoon ja kutsuu häntä joko babeksi tai kullannupuksi. Yhdessä jaksossa hän varasti Kimin isän tekemän raketin ja teki siitä jättiläismäisen monsteriauton. Sitä ennen hän vapautti Shegon vankilasta jolloin Traagi luuli että Ed vapauttaisi hänet ja pääsisi pois vankilasta, mutta Ed välitti Shegosta enemmän. Ed teki ensiesiintymisensä kun Kim ja Ron ystävystyivät Felix nimisen pojan kanssa joka käyttää pyörätuolia Ed varasti pojan äidin tekemän huipputekniikalla varustetun pyörätuolin ja sai Traagin innostumaan moottoripyöristä, ja kuten varmaan arvaa, hänen suunnitelmansa tehdä pyörätuolista huippumoottoripyörä petti.

Rouva Possible[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rouva Possible on aivokirurgi, joka on Kimin, Jimin ja Timin äiti. Hänen puolisonsa on James Possible, joka on tiedemies rakettikeskuksessa.

Senior Seniori Juniori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Senior Seniori Juniori

Senior Seniori Juniori (äänenä Nestor Carbonell) on Senior Seniori Seniorin pilalle hemmoteltu poika, joka on kiinnostuneempi ulkonäöstä ja bailaamisesta kuin isänsä rikossuunnitelmista. Hänellä on aina tapana käyttää ihovoiteita ja aurinkoöljyä. Isänsä pakottamana he yrittävät vallata maailmaa, mutta he eivät ikinä onnistu. He asuvat omalla saarella ja ovat miljardöörejä. Juniorin ja Seniorin pahimmat viholliset ovat Kim Possible ja Ron Stoppable sekä Rufus. He ovat ainoat konnat Apinanyrkin kanssa jotka muistavat Ronin nimen. Hän oli ihastunut Kimiin, koska Animologia-kirjassa sanottiin, että he ovat sielunkumppanit. Myöhemmin hän alkoi seurustelemaan Kimin luokkatoverin Bonnien kanssa.

Senior Seniori Seniori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Senior Seniori Seniori

Senior Seniori Seniori (Señor Senior Sr.) on eläkkeelle jäänyt multimiljonääri, joka aloitti uuden harrastuksen valloittaa maailman poikansa Senior Seniori Juniorin kanssa.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seniori on eläkkeelle jäänyt multimiljonääri, joka alkoi Ron Stoppablen ehdotuksesta harrastamaan maailman valloitusta. Hänellä on Kim Possiblen vastustajista suurin budjetti käytössään, jonka avulla Seniori voikin käyttää rahaa hankkiakseen parhaita mahdollisia laitteita saavuttaakseen tavoitteensa. Maailman valloituksesta huolimatta, hän on kiinnostunut enemmän omasta maineestaan ja saavutuksistaan, kuin vallasta. Huolimatta suurista resursseista, Seniori luottaa mieluummin omiin kykyihinsä ja joskus oman poikansa taitoihin, eikä palkkaa muita rikollisia tekemään työnsä.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seniori on kohtelias ja kaupunkilaismainen konna, joka ei kuitenkaan ole vaarallinen kaksintaistelussa ikänsä vuoksi. Hän usein antaa kohteliaisuudenosoituksia Kim Possiblelle juuri kun Seniori on jättämässä hänet kuoleman ansaansa. Toisin kuin muut viholliset Seniori on ovela ja asiantunteva vihollinen, joka on kaiken lisäksi tervejärkinen. Hänellä ei ole minkäänlaista eriskummallista ja omituista teemaa rikoksissaan toisin kuin Apinanyrkki jolle apinat ovat suuri intohimo tai Duff Killigan joka käyttää rikoksissaan golf teemaa. Seniori kuitenkin pitää kiinni pahisten perinteisistä säännöistä, kuten "jätä huone kun olet sitonut kiinni vastustajasi ja jättänyt hänet kuollettavan aseen uhriksi". Näiden sääntöjen seurauksena Seniori usein joutuu päihitetyksi. Ikänsä puolesta hän ei ole mikään notkea taistelija, joita Kim Possiblella riittää, mutta Seniori on erittäin taitava eri moottoriajoneuvojen kuljettaja ja onkin entinen moninkertainen X-Pelien mestari.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hahmon ääninäyttelijänä toiminut Earl Boen esiintyi neljässä jaksossa, koska Seniorin alkuperäinen ääninäyttelijä Ricardo Montalban ei aina päässyt studioon äänittämään hahmon repliikkejä.
  • Seniorilla on niskassa SSS tatuointi, joka tulee hänen nimestään Senior Seniori Seniori.
  • Hän on Apinanyrkin lisäksi ainut pahis, joka muistaa Kimin apulaisen Ron Stoppablen nimen.

Tohtori Traagi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Traagi

Tohtori Traagi (alkuperäinen nimi Dr. Drakken) on hullu tiedemies ja pääkonna. Traagilla on apuri Shego, joka taistelee Kim Possiblea vastaan sillä välin kun hän itse taistelee Ron Stoppablen kanssa. Tohtori Traagin loivat Mark McCorkle ja Bob Schooley, ja se teki ensiesiintymisensä sarjan ensimmäisessä jaksossa vuonna 2002.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Traagi syntyi Drew Theodore P. Lipskyna. Hänellä oli ylisuojelevainen äiti ja muut lapset kiusasivat häntä koulussa hänen ollessaan lapsi, koska muut ajattelivat hänen olevan pelottava ja nörtti. Hänen älykkyytensä ja pahismaiset piirteet ilmenivät jo nuorena, joista huomattavin tapaus oli jolloin hän rakensi laitteen joka pystyi manipuloimaan kaikkea, joka oli tehty kumista, jonka vuoksi hän oli miltei voittamaton polttopallossa.

Kuitenkin, teini ikäisenä hän keskittyi enemmän nörttiyteen kuin pahismaisuuteen. Hänelle kasvoi kiinnostus robotiikkaa kohtaa ja oli samassa lukiossa Kim Possiblen isän, James Possiblen kanssa, jonka jälkeen heistä tuli ystäviä. Eräänä päivänä Lipsky lupasi etsiä Jamesille, hänelle ja heidän ystävilleen Chenille ja Rameshille daamit tanssiaisiin. Koska hän ei löytänyt daameja heille, hän rakensi joukon robotteja (Bebejen esirobotit) tanssiaisiin. Robotit eivät toimineet miten niiden olisi pitänyt, joten Possible ja muut nauroivat hänelle. Nolona ja vihaisena ystävilleen, Traagi jätti yliopiston kesken ja vannoi kostoa. Tämän myötä hän aloitti roistona elämisensä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Traagi esiintyi ensi kerran Kim Possiblen arkkivihollisena ja hulluna tiedemiehenä, joka yritti valloittaa maailmaa. Sarjan ensimmäisissä jaksoissa hahmon taustasta kerrottiin pikku hiljaa enemmän ja enemmän. Aluksi tuli selville ainoastaan, että häntä kiusattiin lapsena, jonka myötä Traagin halu vallata maailma kasvoi entisestään. Hänen menneisyydestään kerrottiin enemmän sarjan jaksossa, jossa Traagi yritti saada pitkään hautomaansa kostoa entisille luokka tovereilleen James Possiblelle, Chenille ja Rameshille, jotka nauroivat hänelle yliopisto aikoina yrittäessään luoda täydelliset treffit roboteilla. Traagi myös kidnappasi edellä mainitut henkilöt samoilla, mutta parannetuilla Bee-Bee roboteilla. Samalla hänelle selvisi Kim Possiblen olevan tohtori Possiblen tytär ja Kimille Traagin olleen isänsä entinen koulukaveri. Sittemmin Traagi jatkoi edelleen maailman valloitus yrityksiään yhdessä Shegon ja kätyreidensä kanssa.

Tohtori Traagi ja Shego esiintyvät myös yhden kerran Lilo ja Stitch - animaatiosarjassa Tohtori Hamsterin apulaisina tehtävänään vangita koekappale 626 eli Stitch. Jakson lopussa kaiken selvittyä Tohtori Traagin vedenalainen piilopaikka tuhoutuu.

Wade Load[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wade Load

Wade Load (äänenä Tahj Mowry) on lapsinero ja ryhmän aivot. Waden loi Mark McCorkle ja Bob Schooley. Hänen ensiesiintymisensä oli animaatiosarjan jaksossa Crush vuonna 2002.

Wade on 10-vuotiaslähde? lapsinero, jonka älykkyysosamäärä on 146. Hän ylläpitää Kim Possiblen internetsivua ja valmistaa hänelle eri vekottimet tehtäviä varten. Wade keksi myös kimmunikaattorin, jonka avulla Kim ja Ron voivat tarpeen tullen pyytää apua. Hän suoritti lukion ja yliopiston kahdeksassa kuukaudessa. Wade viettää aikansa hämärässä huoneessaan tietokoneensa äärellä.

Yori[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yori on japanilainen tyttö, joka käy salaista ninjakoulua Japanissa. Yori on esiintynyt muutamassa jaksossa. Sensei oli Yorin opettaja ninjakoulussa. Ensimmäisessä jaksossa Apinanyrkki varasti Lootuskalvan ja Yori tarvitsi apua Ron Stoppablelta. Yori on ihastunut Roniin, mutta heidän suhteensa kariutui viimeistään Ronin ruvetessa seurustelemaan Kimin kanssa sarjan neljännellä tuotantokaudella.