Dr. Mario (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dr. Mario
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Suunnittelija Gunpei Yokoi
Säveltäjä Hirokazu Tanaka
Pelisarja Dr. Mario
Julkaistu
  • 27. kesäkuuta 1991
Lajityyppi pulmapeli
Pelimuoto yksinpeli tai kahden pelaajan monipeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
Alusta NES, Game Boy
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dr. Mario (jap. ドクターマリオ) on Nintendon kehittämä pulmapeli. Peli on julkaistu Nintendo Entertainment System -pelikonsolille vuonna 1991. Peli kuuluu kategoriaan pulmapelit.

Peli julkaistiin myöhemmin Super Nintendo Entertainment System -konsolille Tetris-pelin kanssa samalle pelimoduulille 16-bittisinä uudelleenmuokattuina. Pelimoduuli sisälsi myös näiden kahden pelin sekoitetun aikarajallisen kilpailun kahdelle pelaajalle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliä voi pelata yksi tai kaksin. Kaksinpelissä pelaajat pelaavat toisiaan vastaan. Peli muistuttaa suurimmaksi osaksi Tetristä: Dr. Mario -niminen hahmo heittää lääkekapseleita, jotka pelaajan tulee järjestää riviin tuhotakseen pelialuetta valtaavat virukset. Punaiset lääkkeet tuhoavat punaisia viruksia, keltaiset keltaisia ja siniset sinisiä. Lääkekapselit voivat liikkua kolmella eri nopeudella. Pelialue puolestaan muistuttaa lääkepulloa. Pelatessa voi kuunnella kahta eri musiikkia: Feveria (suom. kuume) tai Chillia (suom. vilustuminen). Musiikin voi myös halutessaan ottaa pois käytöstä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.