Dilated Peoples

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dilated Peoples
(1992– )
Tiedot
Kotipaikka: Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat, Kalifornia
Laulukieli: englanti
Jäsenet
DJ Babu DJ
Evidence MC
Rakaa Irisciense MC
Levy-yhtiöt
ABB Records -1999
Capitol Records 2000-2006

Dilated Peoples on kalifornialainen hip hop -ryhmä. Yhtye saavutti suuren suosion underground hip hop -yhteisön keskuudessa, mutta sai myös pientä näkyvyyttä valtavirrassa ”This Way” kappaleellaan, jossa oli mukana myös Kanye West. Yhtye pääsi Britannian singlelistan Top 40:een kahdella kappaleella, ”This Way” ja ”Worst Comes To Worst”. Yhtyeen jäsenet ovat DJ Babu (tuottaja ja DJ), Evidence (MC) ja Rakaa Iriscience (MC).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DJ Babu, Evidence ja Rakaa perustivat yhtyeen 1992.

Ensimmäisen albumin Work the Angels (1998) julkaisi ABB Records. Sitä aikaisemmin oli äänitetty myös albumi nimeltä Imagery, Battle Hymns & Political Poetry (1995), jota ei koskaan julkaistu. Siitä on kuitenkin levinnyt piraattikopioita. Yhtye kirjoitti sopimuksen Capitol Recordsin kanssa ja julkaisi vuonna 2000 albumin, The Platform.

The Alchemist julkaisi yhtyeen neljännen albumin Expansion Team vuonna 2001. Kappaleessa ”Worst Comes To Worst” yhtye käytti hyödykseen lauluraitaa Mobb Deepin kappaleesta ”Survival of the Fittest” ja musiikkiraitaa William Bellin ”I Forgot to be Your Lover”ista. Expansion Team sijoittui kahdeksanneksi Billboardin Top R&B/HipHop Album Chartissa ja 36:nneksi Billboard 200 -listalla. Yhtyeen viides albumi, Neighborhood Watch, joka julkaistiin 2004, sijoittui 55. Billboard 200 -listalle myytyään 143 000 kopiota Yhdysvalloissa. Se sisälsi myös bonuskappaleen, "This Way", jossa oli mukana sen tuottajana toiminut Kanye West. Kappale "Who´s Who?" sijoittui myös 35:nneksi UK Singles Chartissa.

Kuudes albumi, 20/20, julkaistiin 2006. Sen jälkeen Dilated Peoples jätti Capitol Recordsin päättäen neljän albumia kestäneen aikakauden. Yhtye toimi myös underground hip hop -ryhmän, Global Warningin, kanssa.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Single "Back Again" oli pelin Fight Night: Round 3 soundtrackilla. Se on kolmas EA:n peleistä, jolla esiintyy yhtyeen kappale. "Back Again" oli myös MLB 06: The Show'n soundtrackilla. Neighborhood Watchin kappale, "Who´s Who?", oli myös Need for Speed: Underground ja SSX 3 -pelien soundtrackeissa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Platform (2000)
  • Expansion Team (2001)
  • Neighborhood Watch (2004)
  • 20/20 (2006)
  • Directors Of Photography (2014)
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.